Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

ΚΕΕΕ: «Σφαγή» Μασούτη-Χατζηθεοδοσίου – Υποτιμητικά υπονοούμενα και απαιτήσεις για παραιτήσεις

ΚΕΕΕ: «Σφαγή» Μασούτη-Χατζηθεοδοσίου – Υποτιμητικά υπονοούμενα και απαιτήσεις για παραιτήσεις
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών, Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων, Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος,

Δεν έχει τέλος η άγρια κόντρα που έχει ξεσπάσει στους κόλπους της διοίκησης της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας (ΚΕΕΕ) μεταξύ του προέδρου της Γιάννη Μασούτη και του αντιπροέδρου της Γιάννη Χατζηθοεδοσίου.

Το τελευταίο επεισόδιο σημειώθηκε τις προηγούμενες μέρες με ανταλλαγές επιστολών-φαρμάκι, ζητώντας ο ένας από τον άλλο να παραιτηθεί.

Συγκεκριμένα ο αντιπρόεδρος της ΚΕΕΕ και πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών σε επιστολή που απέστειλε στα μέλη της Διοικητικής Επιτροπής της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων χρησιμοποιεί σκληρές και υποτιμητικές εκφράσεις για τον Γιάννη Μασούτη και εν κατακλείδι ζητεί την παραίτηση του από τη θέση του Προέδρου, με αφορμή την αυθαίρετη κατά την άποψη του αντικατάσταση του από μέλος του ΔΣ της ΕΛΑΝΕΤ, ως εκπροσώπου της ΚΕΕΕ.

Αυτή βέβαια ήταν η τελευταία αφορμή, καθώς στην επιστολή του προς τα μέλη της ΔΕ της ΚΕΕΕ, ο κ. Χατζηθεοδοσίου καταγγέλλει εκ νέου τον τρόπο δράσης του Προέδρου Γιάννη Μασούτη προκειμένου να «περάσουν» οικονομικής φύσης ζητήματα χωρίς να συζητηθούν στην Διοικητική Επιτροπή της ΚΕΕΕ με υπογραφές δια περιφοράς που κατά την άποψη του αντιπροέδρου έχουν οσμή σκανδάλου.

Επίσης επανέρχεται στην «ανατροπή» του από την προεδρία της ΚΕΕΕ τονίζοντας ότι έγινε «… με απαράδεκτες και νομικά διάτρητες πρακτικές και διαδικασίες, (που ευρίσκονται, ήδη, υπό τον έλεγχο της Δικαιοσύνης), κάποιοι «γνωστοί-άγνωστοι», επέβαλλαν, την ανατροπή μου από την θέση του Προέδρου της ΚΕΕΕ. Έκτοτε, η ΚΕΕΕ πορεύεται με νέο Πρόεδρο…».

Ακόμη στην επιστολή του αναφέρει υποτιμητικά για τον Γιάννη Μασούτη υποστηρίζοντας ότι «Στη ψυχιατρική επιστήμη οι ανεπάρκειες στην προσαρμοστική λειτουργία των ατόμων, είναι γνωστές, ως διαταραχές προσωπικότητας.

»Τέτοιες διαταραχές, είναι π.χ. η ναρκισσιστική ή αυταρχική συμπεριφορά, η κοινωνική αποφευκτικότητα, κ.λ.π. Κατά μία θεωρία, η εκδήλωσή τους οφείλεται σε έναν έντονα δυσλειτουργικό τρόπο σκέψης και συναισθήματος.

»Με όρους πολιτικής, η αυταρχικότητα και η έλλειψη σεβασμού στις δημοκρατικές αρχές αποτελούν μειονεκτικές συμπεριφορές, που εκδηλώνονται για να εξισορροπηθούν ελλείμματα κύρους και ικανοτήτων.

»Ο, δε, προνομιακός χώρος εκδήλωσής τους είναι ο γνωστός φασιστικός ολοκληρωτισμός»…

Και καταλήγει «Η υποβάθμιση συλλογικών οργάνων που οδηγεί σε διασυρμό των θεσμών που με κόπο έχτισαν οι συνάδελφοί μας στο παρελθόν είναι σήμερα περισσότερο από ποτέ εμφανής.

»Σήμερα, που οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις στη χώρα μας, χρειάζονται θεσμική στήριξη για την επιβίωση και ανάπτυξή τους, εισπράττουν “σιωπητήριο” για να μην ενοχλείται ο κάθε λογής “παρακοιμώμενος” που ονειρεύεται ότι είναι Λουδοβίκος”.

»Προσωπικά, αρνητής στο να εκπροσωπώ, με την δική μου άποψη, τα συμφέροντα των συναδέλφων μου και των μελών μας, ουδέποτε υπήρξα και δεν πρόκειται ποτέ να γίνω, για οποιοδήποτε λόγο, και με οποιοδήποτε αντάλλαγμα.

»Όποιος, όμως, δεν μπορεί ή δεν θέλει να ανταποκριθεί στο θεσμικό του καθήκον, μια και μόνο υπηρεσία μπορεί να προσφέρει: την παραίτησή του».

Η απάντηση Μασούτη: Παραιτήσου εσύ…

Ο Πρόεδρος του Εμπορικού Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης και Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας δεν άφησε αναπάντητη την επίθεση Χατζηθεοδοσίου και με δική του επιστολή που απέστειλε στα μέλη της ΔΕ της ΚΕΕΕ απορρίπτει τις κατηγορίες και μάλιστα εμμέσως πλην σαφώς απειλεί μα προσφυγή στη δικαιοσύνη.

«Τα λοιπά αναφερόμενα στην επιστολή (οι προσωπικές κατηγορίες εναντίον του) είναι ακατάληπτα και δεν αντιλαμβανόμαστε ούτε γιατί, ούτε σε ποιόν απευθύνονται, δεν συνάδουν δε με τον θεσμικό ρόλο του υπογράφοντος. Από πλευράς μας δεν πρόκειται να παρασυρθούμε σε αντίστοιχες συμπεριφορές, μη αρμόζουσες στο ήθος και τον επαγγελματισμό μας, χωρίς όμως αυτό να εκληφθεί ως παραίτηση οποιουδήποτε δικαιώματος μας καθ’ οιουδήποτε προσβάλει την προσωπικότητα μας.

Θα συμφωνήσουμε όμως σε ένα σημείο:

Όποιος δεν μπορεί ή δεν θέλει να ανταποκριθεί στο θεσμικό του καθήκον καλύτερα να παραιτηθεί», επισημαίνει μεταξύ άλλων ο Γιάννης Μασούτης.

Σχετικά άρθρα