Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

ΗΠΑ: Κατέρρευσε η τράπεζα First Republic Bank – H τρίτη σε δύο μήνες

ΗΠΑ: Κατέρρευσε η τράπεζα First Republic Bank – H τρίτη σε δύο μήνες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για First Republic Bank (FRB) Τράπεζα, J. P. Morgan, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Καλιφόρνια, Τράπεζες,

H Υπηρεσία Οικονομικής Προστασίας και Καινοτομίας της Καλιφόρνιας (DFPI) ανακοίνωσε τη Δευτέρα 1/5 ότι έθεσε υπό τον έλεγχό της την τράπεζα First Republic Bank (FRB).

Πρόκειται για την τρίτη μεγάλη αμερικανική τράπεζα που κατέρρευσε μέσα σε δύο μήνες.

Η DFPI διόρισε την ομοσπονδιακή υπηρεσία (Federal Deposit Insurance Corporation FDIC) για την εποπτεία της αναφερόμενης τράπεζας, ενώ ανακοίνωσε ότι αποδέχτηκε μία προσφορά από την JPMorgan Chase Bank και από την National Association, Columbus, Ohio για τη διαχείριση όλων των καταθέσεων.

Τελικά, σύμφωνα με ανακοίνωση των ρυθμιστικών αρχών η First Republic Bank περνάει στα χέρια της JPMorgan.

Η JPMorgan «θα αναλάβει όλες τις καταθέσεις, συμπεριλαμβανομένων όλων των ανασφάλιστων καταθέσεων, και ουσιαστικά όλων των περιουσιακών στοιχείων» της First Republic, ανέφερε σε δήλωση το Τμήμα Οικονομικής Προστασίας και Καινοτομίας της Καλιφόρνια.

Η εξέλιξη αυτή γιγαντώνει την ήδη μεγαλύτερη τράπεζα των ΗΠΑ – κάτι που οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι είχαν προσπαθήσει να αποφύγουν στο παρελθόν.

Λόγω των ρυθμιστικών περιορισμών των ΗΠΑ, το μέγεθος της JPMorgan και το υπάρχον μερίδιό της στην καταθετική βάση των ΗΠΑ θα την εμπόδιζαν υπό κανονικές συνθήκες να επεκτείνει περαιτέρω την καταθετική της βάση.

Σχετικά άρθρα