Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Στουρνάρας «καρφώνει» Μητσοτάκη: Πρωταθλήτρια Ευρώπης στη φοροδιαφυγή η Ελλάδα

Στουρνάρας «καρφώνει» Μητσοτάκη: Πρωταθλήτρια Ευρώπης στη φοροδιαφυγή η Ελλάδα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γιάννης Στουρνάρας, Κυριάκος Μητσοτάκης, Νέα Δημοκρατία, Τράπεζα της Ελλάδος, Φοροδιαφυγή,

Στις κακές επιδόσεις της κυβέρνησης Μητσοτάκη σε ότι αφορά την μεγάλη πληγή της φοροδιαφυγής, αναφέρθηκε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας, επισημαίνοντας ότι, παρά τα βήματα που έχουν γίνει, η Ελλάδα εξακολουθεί να βρίσκεται στην κορυφή της Ευρώπης στη σχετική κατάταξη.

Σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ και τον Παύλο Τσίμα ο κ. Στουρνάρας τόνισε ότι η Ελλάδα, παρ’ ότι έχει καταπολεμήσει σε πολύ μεγάλο βαθμό τη φοροδιαφυγή – με την καταλυτική παρέμβαση και της ΑΑΔΕ, ακόμη θα μπορούσε να επιτύχει καλύτερα αποτελέσματα στον τομέα αυτόν.

«Θα μπορούσαμε λοιπόν να επιτύχουμε καλύτερα αποτελέσματα στη φοροδιαφυγή», σημείωσε ο διοικητής της ΤτΕ.

«Βεβαίως υπάρχουν αντικειμενικοί λόγοι γιατί η φοροδιαφυγή στην Ελλάδα είναι μεγαλύτερη από την υπόλοιπη Ευρώπη.

»Έχουμε πάρα πολλές μικρομεσαίες επιχειρήσεις, που δεν είναι εύκολο να ελεγχθούν, για παράδειγμα, αλλά υπάρχουν δυνατότητες να αυξήσουμε τα έσοδα ακόμα χωρίς να αυξήσουμε φορολογικούς συντελεστές.

»Πιστεύω ότι αυτή είναι μια κατεύθυνση. Πιστεύω ότι οι ηλεκτρονικές συναλλαγές, για παράδειγμα, δίνουν μια ευκαιρία γι’ αυτό».

Ως παράδειγμα μέτρων που θα μπορούσαν να συμβάλλουν στον περιορισμό της φοροδιαφυγής, ο κ. Στουρνάρας αναφέρει την επιβολή υποχρέωσης για έκδοση αποδείξεων και τη σύνδεση των POS των καταστημάτων με την εφορία.

«Υπάρχουν δυνατότητες. Μας δίνει η τεχνολογία δυνατότητες να καταπολεμήσουμε τη φοροδιαφυγή – εφόσον βεβαίως υπάρχει η πολιτική βούληση, γιατί από εκεί ξεκινάνε όλα – και να αυξήσουμε τα έσοδα που είναι απαραίτητα γιατί οι κυβερνήσεις και τα κράτη χρειάζονται δαπάνες τα επόμενα χρόνια.

»Δαπάνες για την υγεία, για την παιδεία και την ευημερία του κόσμου».

Σχετικά άρθρα