Ισλαμικό ΚράτοςΟυκρανία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ρώσος ΥΠΟΙΚ: Οι αυξημένες τιμές στα προϊόντα ενέργειας θα ενισχύσουν το ρούβλι

Ρώσος ΥΠΟΙΚ: Οι αυξημένες τιμές στα προϊόντα ενέργειας θα ενισχύσουν το ρούβλι
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αντόν Σιλουάνοφ, Ενέργεια, Πετρέλαιο, Ρούβλι, Ρωσία,

Η άνοδος των τιμών της ρωσικής ενέργειας θα οδηγήσει σε εισροή ξένου συναλλάγματος και στην ενίσχυση του ρουβλίου, δήλωσε την Πέμπτη 6/4 ο υπουργός Οικονομικών Αντόν Σιλουάνοφ, σύμφωνα με Reuters, το οποίο επικαλείται το πρακτορείο TASS.

Οι δηλώσεις του έγιναν καθώς το ρούβλι υποχώρησε στο χαμηλότερο επίπεδο εδώ και ένα έτος έναντι του δολαρίου, καθώς οι χαμηλότερες συναλλαγματικές προμήθειες και οι εκροές κεφαλαίων αντιστάθμισε τη στήριξη από τις υψηλές τιμές πετρελαίου.

Το Brent, που αποτελεί το κυριότερο εξαγωγικό προϊόν της Ρωσίας, υποχώρησε 0,5% στα 84,6 δολάρια το βαρέλι, αλλά εξακολουθεί να είναι πολύ υψηλότερο από τα επίπεδα της περασμένης εβδομάδας.

Αν και οι υψηλότερες τιμές του πετρελαίου συνήθως ενισχύουν το ρούβλι, οι ακριβότερες προμήθειες συναλλάγματος έπλητταν το ρωσικό νόμισμα.

Οι αναλυτές λένε ότι οι εκροές κεφαλαίων από δυτικούς επενδυτές που πωλούν περιουσιακά στοιχεία και οι πλούσιοι Ρώσοι που μετατρέπουν ρούβλια καθώς και οι περιοδικές πληρωμές ευρωομολόγων που απαιτούν ταχεία μετατροπή σε σκληρό νόμισμα, βρίσκονται εν μέρει πίσω από την αδυναμία του ρουβλίου.

Σχετικά άρθρα