Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Eurostat: Αποκάλυψε τα ψέματα Μητσοτάκη – Το 3ο χειρότερo κατά κεφαλήν ΑΕΠ η Ελλάδα

Eurostat: Αποκάλυψε τα ψέματα Μητσοτάκη – Το 3ο χειρότερo κατά κεφαλήν ΑΕΠ η Ελλάδα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Eurostat, ΑΕΠ - Ακαθάριστο Εθνικό Προϊόν, Κυριάκος Μητσοτάκης,

Το 3ο χειρότερο κατά κεφαλήν ΑΕΠ σε επίπεδο ευρωζώνης εμφάνισε η Ελλάδα, σύμφωνα με την Eurostat, γεγονός που αποκαλύπτει τα ψέματα της κυβέρνησης Μητσοτάκη για την δήθεν ανάπτυξη της χώρας και «πιστοποιεί» την κακή οικονομική κατάσταση των πολιτών.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τη Eurostat, το 2022, το κατά κεφαλήν ακαθάριστο εγχώριο προϊόν (ΑΕΠ) εκφρασμένο σε όρους αγοραστικής δύναμης κυμαινόταν μεταξύ 59% του μέσου όρου της ΕΕ στη Βουλγαρία και 261% στο Λουξεμβούργο.

Η Ελλάδα εμφανίζει την 3η χειρότερη επίδοση, μετά τη Βουλγαρία, αλλά και τη Σλοβακία.

Τα παραπάνω προκύπτουν από τις έκτακτες εκτιμήσεις για την αγοραστική δύναμη των πολιτών σε όρους ΑΕΠ που δημοσιεύθηκαν σήμερα από την Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία.

Τα στοιχεία δείχνουν σημαντικές διαφορές μεταξύ των μελών της ΕΕ ως προς το κατά κεφαλήν ΑΕΠ, που χρησιμοποιείται για τη μέτρηση της οικονομικής δραστηριότητας.

Το 2022, το Λουξεμβούργο και η Ιρλανδία κατέγραψαν τα υψηλότερα επίπεδα κατά κεφαλήν ΑΕΠ (161% και 134% πάνω από τον μέσο όρο της ΕΕ, αντίστοιχα).

Ακολούθησαν σε απόσταση η Δανία (36% πάνω από τον μέσο όρο της ΕΕ), η Ολλανδία (30%), η Αυστρία (25%), το Βέλγιο (21%), η Σουηδία (19%) και η Γερμανία (17%).

Αντίθετα, η Βουλγαρία (41% κάτω από τον μέσο όρο της ΕΕ), η Σλοβακία (33%) και η Ελλάδα (32%) κατέγραψαν το χαμηλότερο κατά κεφαλήν ΑΕΠ.

Σχετικά άρθρα