Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Τούρκοι θέλουν την Αίγυπτο «πύλη εισόδου» για «δουλίτσες» στην Αφρική

Οι Τούρκοι θέλουν την Αίγυπτο «πύλη εισόδου» για «δουλίτσες» στην Αφρική
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αίγυπτος, Τουρκία,

Παρά τις παγωμένες διπλωματικές σχέσεις της τελευταίας δεκαετίας, οι δουλειές δεν σταμάτησαν ποτέ μεταξύ Αιγύπτου και Τουρκίας, μεταδίδει η Ahram.

Το 2022, η Τουρκία ήταν ο μεγαλύτερος εισαγωγέας αιγυπτιακών προϊόντων συνολικού ύψους 4 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Περίπου 200 τουρκικές εταιρείες δραστηριοποιούνται επί του παρόντος στην Αίγυπτο με επενδυτικό όγκο 2 δισεκατομμυρίων αιγυπτιακών λιρών, σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία που έδωσε ο εμπορικός σύμβουλος της τουρκικής πρεσβείας στο Κάιρο Αττίλας Γενιγκούν.

Η τουρκική επιχειρηματική αντιπροσωπεία που επισκέφθηκε πρόσφατα την Αίγυπτο εξέφρασε στον Αιγύπτιο πρωθυπουργό Μαντμπουλί την ευγνωμοσύνη της για την πλήρη υποστήριξη που λαμβάνουν οι τουρκικές επενδύσεις στην Αίγυπτο.

Η αντιπροσωπεία τόνισε ότι οι τουρκικές εταιρείες στην Αίγυπτο δεν έχουν αντιμετωπίσει καμία διάκριση από την κυβέρνηση με βάση την εθνικότητα τα τελευταία 15 χρόνια.

Πρόσθεσε ότι οι τουρκικές εταιρείες επιδιώκουν να επωφεληθούν από τη στρατηγική θέση της Αιγύπτου ως εμπορικού και επενδυτικού κόμβου στην Αφρική υπό το φως των εμπορικών συμφωνιών που έχει υπογράψει με αφρικανικές χώρες.

Η αντιπροσωπεία εξέτασε επίσης κατά τη συνάντηση με τον Μαντμπουλί τα σχέδια να αυξήσουν τις νέες επενδύσεις τους κατά 500 εκατομμύρια δολάρια.

Σχετικά άρθρα