Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

ΗΠΑ: Κατέρρευσε η Silicon Valley Bank – Ξυπνούν μνήμες από την κατάρρευση της Lehman Brothers

ΗΠΑ: Κατέρρευσε η Silicon Valley Bank – Ξυπνούν μνήμες από την κατάρρευση της Lehman Brothers
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Silicon Valley Bank, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Καλιφόρνια, Πτώχευση, Τράπεζες,

Μνήμες από την κατάρρευση της Lehman Brothers ξυπνούν στις ΗΠΑ, καθώς οι εξελίξεις γύρω από την Silicon Valley Bank είναι καταιγιστικές.

Οι τραπεζικές ρυθμιστικές Αρχές της Καλιφόρνιας έκλεισαν την Παρασκευή την Silicon Valley Bank (SVB) θέτοντάς την υπό αναγκαστική διαχείριση σε μία προσπάθεια να προστατευτούν οι καταθέτες, την ίδια ώρα που η κρίση πλήττει τις παγκόσμιες αγορές και τις τραπεζικές μετοχές.

Η ρυθμιστική Αρχή διόρισε την Ομοσπονδιακή Εταιρεία Ασφάλισης Καταθέσεων (FDIC) ως διαχειριστή, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Η FDIC με τη σειρά της δημιούργησε την Deposit Insurance National Bank of Santa Clara, η οποία κατέχει πλέον τις ασφαλισμένες καταθέσεις της SVB.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, οι καταθέτες θα έχουν πρόσβαση στα χρήματά τους το αργότερο μέχρι τη Δευτέρα το πρωί, ημέρα που θα λειτουργήσουν τα υποκαταστήματα της Τράπεζας, υπό τον έλεγχο της ρυθμιστικής Αρχής.

Επίσης θα συνεχίσουν να εξοφλούνται και οι επιταγές.

Η κρίση στην SVB ξεκίνησε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, όταν η τράπεζα, η οποία δανείζει σε μεγάλο βαθμό τεχνολογικές νεοφυείς επιχειρήσεις, προχώρησε σε πώληση μετοχών για να ενισχύσει τον ισολογισμό της, μετά την πώληση χαρτοφυλακίου που αποτελείτο κυρίως από αμερικανικά κρατικά ομόλογα με ζημία.

Την Πέμπτη νεοφυείς επιχειρήσεις άρχισαν να αποσύρουν τις καταθέσεις τους, προληπτικά.

Μέχρι την τελευταία στιγμή, ο Διευθύνων Σύμβουλος Γκρέγκορι Μπέκερ, καλούσε πελάτες για να τους διαβεβαιώσει ότι τα χρήματά τους στην τράπεζα είναι ασφαλή, σύμφωνα με το Reuters.

Σχετικά άρθρα