Ισλαμικό ΚράτοςΕθνικές Εκλογές 2023
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Βουτσινάς-Πρόεδρος ΕΕΠ: Στενότερη συνεργασία Επιμελητηρίων-Πολιτείας για συνέχιση της ανάπτυξης

Βουτσινάς-Πρόεδρος ΕΕΠ: Στενότερη συνεργασία Επιμελητηρίων-Πολιτείας για συνέχιση της ανάπτυξης
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γιάννης Βουτσινάς, Δόμνα Μιχαηλίδου, ΕΕΠ - Επαγγελματικό Επιμελητήριο Πειραιά, Υπουργείο Εργασίας, Υπουργείο Ναυτιλίας,

Με την παρουσία του Υφυπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Κωνσταντίνου Κατσαφάδου και της Υφυπουργού Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κας Δόμνας Μιχαηλίδου, πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνεδρίαση για το 2023 του ΔΣ του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Πειραιά, υπό την προεδρία του κ. Γιάννη Βουτσινά, κατά την οποία συζητήθηκαν άκρως ενδιαφέροντα ζητήματα που αφορούν την επιμελητηριακή κοινότητα και την επιχειρηματική δράση.

Ο Πρόεδρος του ΕΕΠ κ. Γιάννης Βουτσινάς, αναφέρθηκε λεπτομερώς στα πεπραγμένα των παρελθουσών ετών, αλλά και στον προγραμματισμό των δράσεων του Επιμελητηρίου για τη νέα χρονιά.

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στην αναγκαιότητα άμεσης διευθέτησης συγκεκριμένων ζητημάτων που αφορούν στην εύρυθμη λειτουργία του συνόλου των Επιμελητηρίων, έμφαση στον καθορισμό ποσοστού τελών ΓΕΜΗ μεταξύ Επιμελητηρίων και Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας, στην εκκαθάριση μητρώου μελών, στην βεβαίωση και είσπραξη οφειλών παρελθουσών χρήσεων και στην προώθηση ανταποδοτικών υπηρεσιών που λειτουργεί ως κίνητρο καταβολής από τα μέλη / επιχειρήσεις της προαιρετικής συνδρομής.

Ο Πρόεδρος του ΕΕΠ αναφέρθηκε και στην πορεία της εθνικής μας οικονομίας, καθώς και στις επικείμενες εθνικές εκλογές, τονίζοντας τον σημαίνοντα ρόλο που διαδραματίζει ο Επιμελητηριακός θεσμός και καλώντας την Πολιτεία σε ακόμη στενότερη συνεργασία, με στόχο την επίλυση των προβλημάτων στην αγορά και την συνέχιση της αναπτυξιακής πορείας της χώρας.

Επίσης, με αφορμή την έγκριση από το πρώτο κιόλας ΔΣ του ΕΕΠ για το 2023 της καταβολής των συνδρομών του Επιμελητηρίου στον Ε.Ο.Α.Ε.Ν. ( Επιμελητηριακός Όμιλος Ανάπτυξης Ελληνικών Νησιών), στο ΔΙ.Ν.Ε.Ε.Ε. (Insuleur – Δίκτυο Νησιωτικών Επιμελητηρίων της Ευρωπαϊκής Ένωσης) και στο ICC Hellas (Διεθνές Εμπορικό Επιμελητήριο), ο κ. Βουτσινάς αναφέρθηκε στην άριστη συνεργασία του ΕΕΠ με τους προαναφερόμενους επιμελητηριακούς οργανισμούς και στον σημαντικό ρόλο που αυτοί διαδραματίζουν για την προώθηση των θέσεων της επιμελητηριακής κοινότητας εντός και εκτός συνόρων.
Στη συνεδρίαση του ΔΣ του ΕΕΠ τον Ε.Ο.Α.Ε.Ν. εκπροσώπησαν ο πρόεδρος του κ. Δημήτρης Συξέρης, Υπεύθυνος Συμβουλευτικής του ΕΕΠ και ο Οικονομικός Επόπτης κ. Παναγιώτης Τατάκης, αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Λέσβου.

Στον χαιρετισμό του, ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Κ. Κατσαφάδος αναφέρθηκε στη στενή συνεργασία του υπουργείου με το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Πειραιά και τόνισε ότι η κυβέρνηση αποτελεί σύμμαχο των επιχειρήσεων αλλά και γενικότερα των πολιτών και τόνισε ότι στόχος είναι η συνέχιση των μεταρρυθμίσεων παρά τη συγκυρία των εθνικών εκλογών, προς όφελος της εθνικής οικονομίας και της κοινωνίας.

Η Υφυπουργός Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κα Δόμνα Μιχαηλίδου από την πλευρά της εξήρε τις δράσεις της διοίκησης του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Πειραιά, τονίζοντας τη χρησιμότητα των προτάσεων του προς το υπουργείο και γενικότερα προς την Πολιτεία, επί τη βάσει των οποίων λήφθηκαν σημαντικές κυβερνητικές αποφάσεις.

Κάλεσε δε τη διοίκηση του ΕΕΠ να συνεχίσει το έργο της υποβάλλοντας προτάσεις, προκειμένου να υπάρχουν παρεμβάσεις και να υλοποιούνται μέτρα υπέρ της επιχειρηματικότητας και της κοινωνίας.

Σχετικά άρθρα