Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το ιρακινό Κουρδιστάν εξάγει γεωργικά προϊόντα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

Το ιρακινό Κουρδιστάν εξάγει γεωργικά προϊόντα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Επισιτιστική Ασφάλεια, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Ιράκ, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Μασρούρ Μπαρζανί, Μοχάμεντ Μπιν Ζαγιέντ Αλ Ναχιάν,

Ο πρωθυπουργός της περιοχής του Κουρδιστάν Μασρούρ Μπαρζανί είχε την Τετάρτη τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, σεΐχη Μοχάμεντ μπιν Ζαγιέντ Αλ Ναχιάν, για να συζητήσουν τους εμπορικούς δεσμούς μεταξύ των πλευρών.

«Μίλησα με την αυτού υψηλότητα σεΐχη Μοχάμεντ μπιν Ζαγιέντ απόψε για να σηματοδοτήσω την επιτυχία των πρώτων εξαγωγών γεωργικών προϊόντων του Κουρδιστάν στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα», έγραψε ο πρωθυπουργός Μπαρζανί στο Twitter μετά την τηλεφωνική επικοινωνία.

»Βοηθάμε την περιοχή να καλύψει τις ανάγκες της σε επισιτιστική ασφάλεια. Αυτή η παράδοση είναι μόνο η αρχή -mb».

Το γραφείο του πρωθυπουργού ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι οι δύο ηγέτες, κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας, τόνισαν τα μέσα για την ενίσχυση των διμερών σχέσεων μεταξύ της Περιφέρειας του Κουρδιστάν και των ΗΑΕ, ειδικά σε ό,τι αφορά το εμπόριο και τις επενδυτικές ανταλλαγές.

Ο πρωθυπουργός Μπαρζανί εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στον Πρόεδρο των Εμιράτων για τη «στιβαρή υποστήριξη, συνεργασία και συντονισμό που επέδειξαν οι αξιωματούχοι των Εμιράτων για την επιτυχία του έργου εξαγωγής αγροτικών προϊόντων της περιοχής του Κουρδιστάν, ιδίως ροδιών, στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και από εκεί σε άλλες χώρες του Κόλπου».

Τόνισε ότι η περιοχή του Κουρδιστάν μπορεί να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην παροχή επισιτιστικής ασφάλειας σε συνεργασία με τις χώρες της περιοχής, σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Ανέφερε επίσης ότι η εξαγωγή ροδιών σηματοδοτεί την έναρξη της εξαγωγής κι άλλων προϊόντων από την περιοχή του Κουρδιστάν, συμπεριλαμβανομένων των μήλων, των σταφυλιών και του μελιού.

Το τηλεφώνημα ήλθε λίγες μέρες αφότου ο πρωθυπουργός Μπαρζανί ανακοίνωσε την έναρξη εξαγωγής ροδιών σε διάφορες χώρες σε όλο τον κόσμο.

«Τα ρόδια υψηλής ποιότητας του Κουρδιστάν φτάνουν στα ράφια των σούπερ μάρκετ στον Κόλπο.

»Το έχετε δοκιμάσει;», έγραψε στο Twitter στις 3 Δεκεμβρίου.

Σχετικά άρθρα