Ισλαμικό ΚράτοςΟυκρανία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Handelsblatt: Ο πόλεμος και οι δυτικές κυρώσεις έχουν φέρει τη Ρωσία σε βαθιά κρίση

Handelsblatt: Ο πόλεμος και οι δυτικές κυρώσεις έχουν φέρει τη Ρωσία σε βαθιά κρίση
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Handelsblatt, Οικονομική Κρίση, Οικονομική Ύφεση, Ουκρανία, Ρωσία,

Στη Ρωσία ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν έχει φέρει την οικονομία σε μια «άνευ προηγουμένου κακή κατάσταση», σχολιάζει η οικονομική εφημερίδα Handelsblatt. Παρά τις υψηλές τιμές του πετρελαίου, η χώρα περνά ύφεση.

Ο πόλεμος και οι δυτικές κυρώσεις έχουν φέρει τη Ρωσία σε βαθιά κρίση.

«Αντί για την οικονομική ανάπτυξη του 3% που αναμένονταν στην αρχή του έτους, το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν (ΑΕΠ) είναι πιθανό να μειωθεί κατά 6%», αναφέρει η Handelsblatt.

Τον Μάρτιο, αμέσως μετά την επιβολή κυρώσεων ως αποτέλεσμα της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, επικράτησε «κατάφωρος πανικός» στη Ρωσία.

Ωστόσο, η κεντρική τράπεζα της Μόσχας κατάφερε να λάβει αποφασιστικά αντίμετρα.

«Ο κύριος λόγος για τον οποίο η οικονομία της Ρωσίας μπόρεσε να ανακάμψει κάπως εκείνη την εποχή ήταν ότι μόνο οι ΗΠΑ, όχι η ΕΕ, είχαν επιβάλει σκληρές κυρώσεις στην αγορά ρωσικών πηγών ενέργειας».

Τώρα που σύμφωνα με την εφημερίδα, πρόκειται να επιβληθεί και ευρωπαϊκό εμπάργκο πετρελαίου και απαγόρευση αγοράς ρωσικών πετρελαϊκών προϊόντων, η κύρια πηγή εισοδήματος της Ρωσίας θα μειωθεί σοβαρά.

Ενώ και το δημόσιο ταμείο της Ρωσίας υποφέρει σημαντικά.

Το κενό που δημιουργήθηκε στον εθνικό προϋπολογισμό από φορολογικές ελλείψεις ανέρχεται μόνο τον Ιούλιο σε 900 δισεκατομμύρια ρούβλια (15,2 δισεκατομμύρια ευρώ) και επομένως το 8% του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος.

«Αν τα πράγματα συνεχίσουν έτσι, ο Πούτιν θα ξεμείνει από χρήματα για να πληρώσει όλο και περισσότερους στρατιώτες στον πόλεμο στην Ουκρανία», προβλέπει η Handelsblatt.

Σχετικά άρθρα