Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σόιμπλε προς Ελλάδα: Μεταρρυθμιστείτε για το… καλό σας

Σόιμπλε προς Ελλάδα: Μεταρρυθμιστείτε για το… καλό σας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, Γερμανία, Μνημόνιο,

Η συνεπής υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων είναι κατά τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο μόνος δρόμος εξασφάλισης της εμπιστοσύνης.

Ο Σόιμπλε παραδέχεται την αναγκαιότητα επενδύσεων, αλλά όχι με ανάληψη νέων χρεών.

Σύμφωνα με την ελληνική υπηρεσία της Deutsche Welle που μεταφέρει την συνέντευξη Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στην κυριακάτικη WELT, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών αναφέρει ως πεδία που ενδείκνυνται για δημόσιες επενδύσεις τόσο στη Γερμανία όσο και στην ΕΕ η ψηφιακή τεχνολογία, η ενέργεια αλλά και οι υποδομές.

Στις δηλώσεις του που σχετίζονται με την αυριανή συνάντηση των Γερμανών και Γάλλων υπουργών Οικονομικών και Οικονομίας στο Βερολίνο, ο Σόιμπλε επιμένει όμως ότι οι επενδύσεις θα πρέπει να γίνουν χωρίς ανάληψη νέων χρεών, χωρίς δηλαδή να τεθεί σε αμφισβήτηση η απόφαση της Γερμανίας για ισοσκελισμένο προϋπολογισμό το 2015.

Ερωτηθείς από την εφημερίδα εάν θα εξακολουθεί να επιμένει στην πολιτική λιτότητας ακόμη και στην περίπτωση που συνεχιστεί η επιβράδυνση της οικονομικής ανάπτυξης ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε απάντησε: «Δεν κάνω εικασίες, βασίζομαι σε στοιχεία». Σε άλλο σημείο της συνέντευξης και στην ερώτηση εάν η πολιτική των μηδενικών χρεών βρίσκεται στην πρώτη θέση της πολιτικής του, απαντά ότι ποτέ δεν ήταν. «Αλλά θα πρέπει να τηρήσουμε ότι υποσχεθήκαμε. Κι αυτό που υποσχεθήκαμε είναι η μείωση του υψηλού χρέους με αξιόπιστο τρόπο, μόνο έτσι δημιουργούμε εμπιστοσύνη».

Στην ερώτηση, τέλος, αν η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει παραιτηθεί από τις ελπίδες της να αντιπεξέλθει χωρίς τρίτο πακέτο βοήθειας καθώς αυξήθηκαν τα επιτόκια σε περίπτωση νέου δανεισμού, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών απαντά ότι η Ελλάδα θα πρέπει να συνεχίσει την εφαρμογή των συμφωνημένων μεταρρυθμίσεων μάλιστα «προς το δικό της συμφέρον». «Η αξιοπιστία», λέει ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, «δημιουργεί εμπιστοσύνη – και στις χρηματαγορές».

Σχετικά άρθρα