Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σκωτία: Η Νίκολα Στάρτζεον παγώνει τα ενοίκια για να προστατεύσει τους πολίτες από «ανθρωπιστική κρίση»

Σκωτία: Η Νίκολα Στάρτζεον παγώνει τα ενοίκια για να προστατεύσει τους πολίτες από «ανθρωπιστική κρίση»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αγγλία, Βρετανία, Ενοίκιο, Ηνωμένο Βασίλειο, Λονδίνο, Νίκολα Στάρτζεον, Σαντίκ Καν, Σκωτία,

Οι οιωνοί που μας έρχονται για το φετινό χειμώνα από όλη την Ευρώπη δεν είναι και οι καλύτεροι.

Η πρωθυπουργός της Σκωτίας, Νίκολα Στάρτζεον, αποφάσισε να παγώσει τα ενοίκια δεδομένου ότι το κόστος ζωής για τους πολίτες της αυξάνεται διαρκώς.

Με αυτό τον τρόπο θέλει να τους προστατεύσει από τη λεγόμενη «ανθρωπιστική κρίση».

Όπως σχολίασε: «Η κυβέρνηση της Σκωτίας δεν έχει τη δύναμη να ανακόψει την ανοδική πορεία των λογαριασμών του ρεύματος αλλά μπορούμε και θα αναλάβουμε δράση για να μην αυξηθεί το ενοίκιό σας».

Η πρωθυπουργός, η οποία επίσης διεκδικεί την ανεξαρτησία της Σκωτίας, ανακοίνωσε ότι το επείγον νομοσχέδιο που προστατεύει τους ενοικιαστές θα τεθεί άμεσα σε εφαρμογή, με διάρκεια τουλάχιστον έως τον Μάρτιο του 2023.

Η πρωτοβουλία της συνάντησε την αντίδραση των επενδυτών ακινήτων, με τον Ντέιβιντ Αλεξάντερ, επικεφαλής του κτηματομεσιτικού ομίλου DJ Alexander Scotland, να προειδοποιεί ότι «σκοτώνουν την αγορά ενοικίων.

»Αν έχετε δανειστεί χρήματα, οι δαπάνες σας αυξάνονται και είναι άδικο να μην μπορούν τα ενοίκια να ακολουθήσουν τον πληθωρισμό».

Σε μια παρόμοια πρόταση προχώρησε πρόσφατα και ο δήμαρχος του Λονδίνου Σαντίκ Καν, των Εργατικών:

«Θα λάβουμε άμεσα μέτρα για την προστασία των ενοικιαστών και στον ιδιωτικό και στο δημόσιο τομέα», όπως δήλωσε.

Να υπενθυμίσουμε επίσης ότι η Σκωτία αναδεικνύεται στην πρώτη χώρα στον κόσμο που αρχίζει να διαθέτει δωρεάν τα προϊόντα περιόδου, όπως τις σερβιέτες και τα ταμπόν, για όσες γυναίκες τα χρειάζονται.

Μόλις εφαρμοστεί ο νέος νόμος, που ψηφίστηκε ομόφωνα από την τοπική κυβέρνηση, θα διανέμονται μέσα από δημοτικές υπηρεσίες και εκπαιδευτικές δομές.

Το νομοσχέδιο είχε προταθεί από τη βουλευτή των Εργατικών Μόνικα Λένον, που από το 2016 αγωνίζεται να δώσει ένα τέλος στη λεγόμενη «φτώχεια της περιόδου», όπως ονομάζεται η οικονομική αδυναμία ενός μεγάλου μέρους του γυναικείου πληθυσμού να προμηθευτεί τα απαραίτητα είδη υγιεινής για τις ημέρες της εμμήνου ρύσης.

Όπως σχολίασε η ίδια: «Οι τοπικές Αρχές και οι φίλιες οργανώσεις εργάστηκαν σκληρά ώστε να κάνουν πραγματικότητα την ελεύθερη πρόσβαση σε προϊόντα περιόδου».

Σχετικά άρθρα