Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Φυσικό Αέριο: Πάνω από 3.000 δολάρια ανά 1.000 κυβικά μέτρα

Φυσικό Αέριο: Πάνω από 3.000 δολάρια ανά 1.000 κυβικά μέτρα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Gazprom, Αγωγός Nord Stream, Ενέργεια, Ευρωπαϊκή Ένωση, Ρωσία, Φυσικό Αέριο,

Η τιμή του φυσικού αερίου στην Ευρώπη στη διάρκεια των σημερινών συναλλαγών ξεπέρασε τα 3.000 δολάρια ανά 1.000 κυβικά μέτρα για πρώτη φορά από τις 8 Μαρτίου, καθώς επιτείνεται η αγωνία με αφορμή την ανακοίνωση της Gazprom για αναστολή των προμηθειών μέσω του Nord Stream για τρεις ημέρες από τις 31 Αυγούστου, λόγω εργασιών συντήρησης.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης Σεπτεμβρίου στον κόμβο TTF στην Ολλανδία αυξήθηκαν στα 3.024 δολάρια ανά 1.000 κυβικά μέτρα ή 292,4 ευρώ ανά MWh.

Η συνολική αύξηση του κόστους του φυσικού αερίου από την έναρξη της διαπραγμάτευσης είναι σχεδόν 20%.

Το κόστος των συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης Δεκεμβρίου έχει πλησιάσει τα 3.100 δολάρια.

Την περασμένη εβδομάδα, η Gazprom ανακοίνωσε ότι η παροχή φυσικού αερίου μέσω του Nord Stream θα διακοπεί πλήρως από τις 31 Αυγούστου έως τις 2 Σεπτεμβρίου λόγω της επισκευής της μοναδικής μονάδας άντλησης αερίου που παραμένει σε λειτουργία.

Με την ολοκλήρωση των εργασιών και την απουσία τεχνικών δυσλειτουργιών της μονάδας, η μεταφορά φυσικού αερίου θα αποκατασταθεί στο επίπεδο των 33 εκατομμυρίων κυβικών μέτρων την ημέρα.

Από τις 27 Ιουλίου, ο αγωγός Nord Stream χρησιμοποιείται μόλις στο 20% της μέγιστης χωρητικότητάς του λόγω της διακοπής λειτουργίας πολλών τουρμπινών.

Σχετικά άρθρα