Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Εκτίναξη στο Χρηματιστήριο από το… νέο μνημόνιο

Εκτίναξη στο Χρηματιστήριο από το… νέο μνημόνιο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ομόλογα Ελληνικού Δημοσίου, Χρηματιστήριο, Χρηματιστήριο Αθηνών,

Ράλι εκτόνωσης κατέγραψαν οι τιμές των μετοχών στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας στο Χρηματιστήριο Αθηνών, μετά το «ξεπούλημα» των τριών προηγούμενων ημερών που προκάλεσε «ελεύθερη πτώση» του Γενικού Δείκτη κατά 13,56%.

Καταλυτικές για την επιτάχυνση της ανοδικής αντίδρασης ήταν οι δηλώσεις του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά ότι συζητείται η προληπτική γραμμή στήριξης που θα προστάτευε τη χώρα μας από πιθανές αναταράξεις στις αγορές, ενώ συνεχίσθηκαν και σήμερα οι δηλώσεις στήριξης προς την Ελλάδα. Μετά την Κομισιόν και την ΕΚΤ και το υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας διαμήνυσε πως η Ε.Ε. θα εξακολουθήσει να στηρίζει την Ελλάδα, έως ότου καταφέρει να ανακτήσει την πρόσβαση στις αγορές.

Ενισχυτικά επέδρασε και η σημαντική αποκλιμάκωση των 10ετών ομολόγων από το 9% που βρέθηκε αρχικά, προς τα επίπεδα του 8%, καθώς και το θετικό κλίμα που επικράτησε στις ευρωπαϊκές αγορές.

O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 931,81 μονάδες σημειώνοντας εκρηκτική άνοδο 7,21%. Ενδοσυνεδριακά κατέγραψε ανώτερη τιμή στις 939,95 μονάδες, όταν σημείωνε άνοδο έως και 8,14%.

Σε εβδομαδιαία βάση, ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης κατέγραψε πτώση 7,27%, με την αγορά να συμπληρώνει έξι συνεχόμενες πτωτικές εβδομάδες, από τις αρχές Οκτωβρίου υποχωρεί σε ποσοστό 12,22%, ενώ από τις αρχές του έτους σημειώνει απώλειες σε ποσοστό 19,86%. Η αξία των συναλλαγών για μία ακόμη συνεδρίαση διατηρήθηκε σε υψηλά επίπεδα και ανήλθε στα 235,58 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε άνοδο σε ποσοστό 7,34%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύθηκε σε ποσοστό 6,76%.

Σχετικά άρθρα