Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Απροσδόκητη άνοδος του πληθωρισμού στη Γερμανία στο 8,5%

Απροσδόκητη άνοδος του πληθωρισμού στη Γερμανία στο 8,5%
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γερμανία, Πληθωρισμός,

Νέα απροσδόκητη άνοδο εμφάνισε ο πληθωρισμός στην Γερμανία, ενισχύοντας την πίεση στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αναφορικά με τις δράσεις της προκειμένου να περιοριστεί η ραγδαία αύξηση των τιμών στη Γηραιά ήπειρο.

Ειδικότερα, ο Δείκτης Τιμών Καταναλωτή στη μεγαλύτερη οικονομία της ηπείρου εκτινάχθηκε κατά 8,5% τον Ιούλιο σε σχέση με πέρυσι, μετά την υποχώρηση στο 8,2% που είχε εμφανίσει τον περασμένο μήνα.

Σημειώνεται ότι η νέα αύξηση του πληθωρισμού έρχεται την ώρα που αναλυτές σε έρευνα του Bloomberg περίμεναν ο πληθωρισμός να επιβραδυνθεί στο 8,1%.

Όπως έδειξαν τα στοιχεία, μεγάλο μέρος της απροσδόκητης αύξησης προέκυψε από το άλμα στο κόστος των τροφίμων και της ενέργειας, που επισκίασε τη μείωση του φόρου στα καύσιμα και την επιδότηση εισιτηρίων στις δημόσιες συγκοινωνίες.

«Η επιμονή των διευρυμένων πιέσεων στις τιμές καθιστά ανησυχητικό το outlook του πληθωρισμού», επισημαίνει ο οικονομολόγος του Bloomberg Μάρτιν Άντεμερ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «με τα έκτακτα μέτρα για τις δημόσιες μεταφορές και στη φορολογία των καυσίμων να λήγουν τον Σεπτέμβριο, υπάρχει ο κίνδυνος να ανέβει ο πληθωρισμός πάνω και από το 9%».

Σημειώνεται ότι αύριο, Παρασκευή, ανακοινώνουν νέα στοιχεία για τον πληθωρισμό η Ιταλία και η Ισπανία.

Σχετικά άρθρα