Ισλαμικό ΚράτοςΟυκρανία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

ΔΝΤ: Πλήγμα 4,8% στη γερμανική οικονομία εάν η Ρωσία διακόψει το φυσικό αέριο

ΔΝΤ: Πλήγμα 4,8% στη γερμανική οικονομία εάν η Ρωσία διακόψει το φυσικό αέριο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Bloomberg, Γερμανία, ΔΝΤ - Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, Ενέργεια, Πληθωρισμός, Ρωσία, Φυσικό Αέριο,

Η γερμανική οικονομία κινδυνεύει με πλήγμα 4,8%, αν η Ρωσία διακόψει την παροχή φυσικού αερίου προς τη χώρα, προειδοποίησε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg.

Το μεγαλύτερο μέρος των επιπτώσεων θα υλοποιηθεί του χρόνου, λόγω των περικοπών στην παραγωγή και της ζημίας στην οικονομική εμπιστοσύνη, ανέφεραν οι αναλυτές του ΔΝΤ.

Ο πληθωρισμός θα μπορούσε να αυξηθεί κατά περίπου 2 ποσοστιαίες μονάδες κατά μέσο όρο το 2022 και το 2023, σημείωσαν.

«Η διακοπή του ρωσικού φυσικού αερίου θα είχε σημαντικές επιπτώσεις στη γερμανική οικονομική δραστηριότητα», δήλωσαν οι ερευνητές Ting Lan, Galen Sher και Jing Zhou.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν έδωσε σήμα ότι η Ευρώπη θα αρχίσει να λαμβάνει και πάλι φυσικό αέριο μέσω του Nord Stream 1, αλλά προειδοποίησε ότι αν δεν επιλυθεί η διαμάχη για τα εξαρτήματα που υπόκεινται σε κυρώσεις, οι ροές θα περιοριστούν σημαντικά.

Ενώ οι Γερμανοί αξιωματούχοι έχουν λάβει σημαντικά μέτρα για τον μετριασμό της ζημίας, μπορούν να γίνουν περισσότερα για την προώθηση μεγαλύτερης ενεργειακής απόδοσης, ανέφερε το ΔΝΤ.

Η χαμηλότερη κατανάλωση από τα νοικοκυριά, για παράδειγμα με τη μείωση των θερμοκρασιών θέρμανσης κατά τη χειμερινή περίοδο, θα βοηθούσε επίσης σημαντικά στον περιορισμό των επιπτώσεων, ανέφερε το ΔΝΤ.

Σχετικά άρθρα