Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

ΚΕΕΕ: Αναγκαία η αξιοποίηση των πόρων του ΕΣΠΑ για την περιφερειακή ανάπτυξη

ΚΕΕΕ: Αναγκαία η αξιοποίηση των πόρων του ΕΣΠΑ για την περιφερειακή ανάπτυξη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γιάννης Βουτσινάς, ΕΕΠ - Επαγγελματικό Επιμελητήριο Πειραιά, Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος,

Την αναγκαιότητα να αξιοποιηθούν στο σύνολο τους οι πόροι του ΕΣΠΑ για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας με ιδιαίτερη έμφαση στην περιφερειακή ανάπτυξη, επεσήμανε σε παρέμβαση του στην Κοινοβουλευτική Ειδική Μόνιμη Επιτροπή των Περιφερειών, με θέμα: «Οι περιφέρειες ως πόλοι ανάπτυξης στο νέο επενδυτικό περιβάλλον», ο Οικονομικός Επόπτης της ΚΕΕΕ και πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Πειραιά Γιάννης Βουτσινάς.

Εκπροσωπώντας την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος, ο κ. Βουτσινάς τόνισε ότι τα Επιμελητήρια δραστηριοποιούνται δυναμικά στην ενημέρωση των επιχειρήσεων-μελών τους, με στόχο να χτιστεί μια νέα κουλτούρα επιχειρηματικότητας, και να ενστερνιστούν οι Έλληνες επιχειρηματίες και επαγγελματίες τη χρήση των νέων εργαλείων επένδυσης ώστε να αξιοποιηθούν πλήρως οι πόροι του ΕΣΠΑ σε περιφερειακό και εθνικό επίπεδο.

Ο οικονομικός επόπτης της ΚΕΕΕ, στην παρέμβασή του τόνισε ότι τις τελευταίες δεκαετίες στην χώρα μας εισέρρευσαν δισ. ευρώ, αλλά δεν κατέστη δυνατή η πλήρης αξιοποίηση τους, λάθος το οποίο δεν πρέπει να επαναληφθεί σήμερα.

Γι΄ αυτό πέραν της καλής διαχείρισης των πόρων, θα πρέπει να πετύχουμε να οικοδομήσουμε μια νέα κουλτούρα, η οποία θα εξαφανίζει διαρθρωτικές αδυναμίες και ένα νέο τρόπο συμμετοχής στο επιχειρείν.

Όπως ανέφερε ο κ. Βουτσινάς «μετά την καθιέρωση του θεσμικού πλαισίου, τη διαχείριση του ΕΣΠΑ, τις Στρατηγικές Επενδύσεις και το Σχέδιο Ανάκαμψης αλλά και την ολοένα και εκτενέστερη απλούστευση των διαδικασιών της δημόσιας διοίκησης, και πρωτίστως την αναγνώριση του ρόλου της τοπικής και περιφερειακής αυτοδιοίκησης, είναι φανερό ότι η νέα πραγματικότητα ευνοεί την άρση των ανισοτήτων, τη βιώσιμη ανάπτυξη, την περιφερειακή ενίσχυση, την πράσινη ανάπτυξη και κυρίως την επιχειρηματικότητα».

Υπογράμμισε ότι σε αυτό το πλαίσιο είναι σημαντικό ο κάθε επιχειρηματίας να κατανοήσει και να ανταποκριθεί στις προκλήσεις της νέας εποχής, να αδράξει τις ευκαιρίες και να υποστηρίξει το προϊόν ή την υπηρεσία του.

«Η χώρα έχει ανάγκη όλα τα αναπτυξιακά εργαλεία να έχουν μία νέα ταυτότητα, μία νέα κουλτούρα η οποία θα διασφαλίσει μακροχρόνια οφέλη και ένα ουσιαστικό, δομικό μετασχηματισμό της ελληνικής οικονομίας.

»Στο πλαίσιο αυτό, ο ρόλος των επιμελητηρίων είναι κεντρικός, και εμείς διαθέσιμοι στην αυτοδιοίκηση και στην κυβέρνηση να τον αναλάβουμε», κατέληξε ο κ. Βουτσινάς.

Σχετικά άρθρα