Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

ΕΛΣΤΑΤ: Στο 11,3% ο πληθωρισμός τον Μάιο

ΕΛΣΤΑΤ: Στο 11,3% ο πληθωρισμός τον Μάιο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ΕΛΣΤΑΤ, Πληθωρισμός,

«Μαύρες» είναι οι προβλέψεις για την ξέφρενη πορεία του πληθωρισμού. Αρνητικό ρεκόρ που παρόμοιο έχει κανείς να δει εδώ και 28 χρόνια! Συγκεκριμένα, από τις αρχές του 1994, όταν και ήταν στο 11,7%.

Η ΕΛΣΤΑΤ καταγράφει για τον μήνα Μάιο στην Ελλάδα πληθωρισμό που αγγίζει το 11,3%, όταν τον προηγούμενο μήνα διαμορφώνονταν στο 10,2%.

Ωστόσο, όπως ήταν αναμενόμενο η βασική πηγή των πληθωριστικών πιέσεων αποτελεί η ενέργεια, με τις τιμές σε φυσικό αέριο, ηλεκτρικό ρεύμα, πετρέλαιο και καύσιμα, να καλπάζουν και να σπάνε το ένα ρεκόρ μετά το άλλο, ειδικά μάλιστα για βενζίνη και diesel κίνησης.

Νέα «έκρηξη» για τον Μάιο

Συγκεκριμένα σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛΣΤΑΤ, ο Δείκτης Τιμών Καταναλωτή για τoν Μάιο διαμορφώθηκε στο 11,3%, που είναι 1,1 ποσοστιαίες μονάδες πάνω από τον Απρίλιο που είχε διαμορφωθεί στο 10,2%.

Σημαντική είναι η αύξηση του Δείκτη Τιμών Καταναλωτή τον Μάιο σε σχέση με τον Απρίλιο, που οι τιμές αυξήθηκαν κατά 0,7 %, κάτι που δείχνει μία μικρή ανάσχεση της ακρίβειας, αφού η αντίστοιχη αύξηση του Απριλίου σε σχέση με τον Μάρτιο ήταν 2,1%.

Οι μεγαλύτερες αυξήσεις εντοπίζονται στο φυσικό αέριο με 172,7%, στο ηλεκτρικό ρεύμα με 80,2% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα πέρυσι, το πετρέλαιο θέρμανσης με 65,1%, στα καύσιμα με 36,6%, στα λαχανικά με 13% και έλαια – λίπη με 23,2%, γαλακτοκομικά – αυγά 14,1%.

Σχετικά άρθρα