Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Στο στόχαστρο των κυρώσεων και τα ρωσικά αποθέματα χρυσού

Στο στόχαστρο των κυρώσεων και τα ρωσικά αποθέματα χρυσού
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βρετανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Μπόρις Τζόνσον, Ουκρανία, Ρωσία, Χρυσός,

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον ζήτησε την Πέμπτη περαιτέρω «πίεση» στην κυβέρνηση του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν για την εισβολή στην Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένης της αποτροπής της Ρωσίας από τη χρήση των μεγάλων αποθεμάτων χρυσού της.

«Πρέπει να κάνουμε περισσότερα και πρέπει να κάνουμε περισσότερα οικονομικά», είπε ο Βρετανός ηγέτης στο ραδιόφωνο LBC πριν παραστεί στην έκτακτη σύνοδο κορυφής της Ατλαντικής Συμμαχίας στις Βρυξέλλες, ένα μήνα μετά την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία.

«Μπορούμε να κάνουμε περισσότερα για να τον εμποδίσουμε να χρησιμοποιήσει τα αποθέματά του σε χρυσό, εκτός από τα συναλλαγματικά του αποθέματα;», συνέχισε για τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Μέρος των συναλλαγματικών αποθεμάτων της Κεντρικής Τράπεζας της Ρωσίας στο εξωτερικό έχουν παγώσει από τη Δύση, περιορίζοντας την ικανότητά της να ενεργεί, αλλά έχει συσσωρεύσει μεγάλα αποθέματα χρυσού για να αντιμετωπίσει τις οικονομικές κυρώσεις.

Μετά από ένα κύμα δυτικών κυρώσεων που στοχεύουν τα ρωσικά συμφέροντα, «το μήνυμά μου σήμερα στο ΝΑΤΟ είναι ότι υπάρχει τρόπος για τον κόσμο να συνεχίσει να εντείνει την πίεση στον Πούτιν», δήλωσε ο Μπόρις Τζόνσον.

«Όσο περισσότερη πίεση ασκούμε τώρα, ειδικά σε πράγματα όπως ο χρυσός, τόσο περισσότερο πιστεύω ότι μπορούμε να συντομεύσουμε τον πόλεμο, να ανακόψουμε τη σφαγή στην Ουκρανία».

Σχετικά άρθρα