Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ρώσοι κροίσοι αναζητούν ασφαλές καταφύγιο των δισ. τους στα Εμιράτα

Ρώσοι κροίσοι αναζητούν ασφαλές καταφύγιο των δισ. τους στα Εμιράτα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Bitcoin, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Ρωσία,

Οι εταιρείες κρυπτονομισμάτων στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ) κατακλύζoνται από αιτήματα για ρευστοποίηση δισεκατομμυρίων δολαρίων εικονικών νομισμάτων, καθώς Ρώσοι κροίσοι αναζητούν ασφαλές καταφύγιο για την τύχη των αποταμιεύσεών τους, αναφέρουν στελέχη εταιρειών και οικονομικές πηγές.

Ορισμένοι πελάτες χρησιμοποιούν κρυπτονομίσματα για να επενδύσουν σε ακίνητα στα ΗΑΕ, ενώ άλλοι θέλουν να χρησιμοποιήσουν εταιρείες εκεί για να μετατρέψουν τα εικονικά χρήματά τους σε σκληρό νόμισμα και να τα κρύψουν αλλού, ανέφεραν οι πηγές.

Μια τέτοια εταιρεία έχει λάβει πολλά αιτήματα τις τελευταίες 10 ημέρες από Ελβετούς χρηματιστές που ζητούν να ρευστοποιήσουν δισεκατομμύρια δολάρια bitcoin επειδή οι πελάτες τους φοβούνται ότι η Ελβετία θα παγώσει τα περιουσιακά τους στοιχεία, δήλωσε ένα στέλεχος, προσθέτοντας ότι κανένα από τα αιτήματα δεν ήταν για λιγότερο από 2 δισεκατομμύρια δολάρια.

«Έχουμε έναν τύπο –δεν ξέρω ποιος είναι, αλλά ήρθε μέσω ενός χρηματιστή– και είπε κάτι σαν “θέλουμε να πουλήσουμε 125.000 bitcoin”.

»”Του λέω: Τι; Είναι 6 δισεκατομμύρια δολάρια“.

»Και λέει “Ναι, θα το στείλουμε σε μια εταιρεία στην Αυστραλία”», περιέγραψε το εν λόγω στέλεχος.

Το Ντουμπάι, το οικονομικό και επιχειρηματικό κέντρο του Κόλπου και ένας αναπτυσσόμενος κόμβος κρυπτογράφησης νομισμάτων, αποτελεί εδώ και καιρό μαγνήτη για τους υπερ-πλούσιους του κόσμου και η άρνηση των ΗΑΕ να πάρουν θέση μεταξύ δυτικών συμμάχων και Μόσχας έχει σηματοδοτήσει στους Ρώσους ότι τα χρήματά τους θα είναι ασφαλή εκεί.

Ένας μεσίτης ακινήτων, η εταιρεία του οποίου έχει συνεργαστεί με υπηρεσία κρυπτονομισμάτων δηλώνει:

«Έχουμε δει πολλούς Ρώσους και ακόμη και Λευκορώσους να έρχονται στο Ντουμπάι και να φέρνουν ό, τι μπορούν να φέρουν, ακόμη και σε κρυπτονομίσματα».

Τρεις Δυτικοί διπλωμάτες δήλωσαν ότι ανησυχούν όλο και περισσότερο από τον αριθμό των Ρώσων οι οποίοι τις τελευταίες εβδομάδες αναζητούν καταφύγιο στα ΗΑΕ για τις περιουσίες τους, συμπεριλαμβανομένης της περιουσίας τους, και φοβούνται ότι κάποιοι εξ αυτών ίσως ενεργούν εξ ανόματος ατόμων που βρίσκονται υπό καθεστως κυρώσεων.

Τα ΗΑΕ τα οποία έχουν εμβαθύνει τους δεσμούς με τη Ρωσία όλα αυτά τα χρόνια, δεν έχουν προσχωρήσει στις κυρώσεις που επιβλήθηκαν από τα Δυτικά έθνη και η κεντρική της τράπεζα δεν έχει εκδώσει οδηγίες σχετικά με τα μέτρα.

Το Ντουμπάι, ένας ελκυστικός τουριστικός προορισμός, είναι από καιρό δημοφιλές στους Ρώσους, οι οποίοι ήταν μεταξύ των κορυφαίων επισκεπτών και αγοραστών ακινήτων ακόμη και πριν από τον πόλεμο

«Οι άνθρωποι παρκάρουν τα χρήματά τους σε δεκάδες διαμερίσματα στη Μαρίνα, στο κέντρο της πόλης», δήλωσε ο Fadlallah.

«Έχουμε δει πολλούς Ρώσους να αντισταθμίζουν τα στοιχήματά τους ενάντια στην υποτίμηση του ρουβλίου μετακινώντας πολλά περιουσιακά στοιχεία σε κρυπτονομίσματα.

»Και τα ΗΑΕ είναι σχετικά χαλαρά όσον αφορά τη ρύθμιση και τις αρχές σχετικά με τη μεταφορά κρυπτονομισμάτων εδώ».

Σχετικά άρθρα