Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ακίνητα: Το πόθεν έσχες στην αναγραφόμενη και όχι στην αντικειμενική

Ακίνητα: Το πόθεν έσχες στην αναγραφόμενη και όχι στην αντικειμενική
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ακίνητα, Πόθεν Έσχες, Υπουργείο Οικονομικών,

Μετά από τρία χρόνια ολομέτωπης επίθεσης στα ακίνητα άρχισαν να σκέφτονται στην κυβέρνηση ότι κάτι δεν πάει καλά με την πολιτική τους.

Με νομοθετική διάταξη, που αναμένεται να κατατεθεί εντός των επόμενων ημερών, το υπουργείο Οικονομικών θα υπολογίζει το πόθεν έσχες για την αγορά ακινήτου στην αναγραφόμενη τιμή του συμβολαίου και όχι στην εξωπραγματική αντικειμενική αξία.

Όμως εδώ είναι και η απίστευτη αναλγησία της κυβέρνησης.

Αν θεωρεί ότι είναι εξωπραγματική η αντικειμενική γιατί πρώτον μας φορολογεί με βάση αυτή και κατά δεύτερον γιατί δεν τις αναπροσαρμόζει.

Φυσικά αυτά είναι ψιλά γράμματα, και το μέτρο αυτό με το πόθεν έσχες είναι στην ουσία για να μπορέσει να μπει χρήμα στην αγορά ακινήτων από αυτό που δεν μπορούν να δικαιολογήσουν κάποιοι αλλά και από αυτό που παράλογα θεωρούσε το κράτος ότι είχαμε.

Με βάση τα όσα ισχύουν μέχρι σήμερα, ένας αγοραστής που αγοράζει ένα ακίνητο αντικειμενικής αξίας 160.000 με 80.000 ευρώ η εφορία του ζητά να αποδείξει πού βρήκε όχι τα 80.000 ευρώ που κατέβαλε, αλλά τα 160.000 που θεωρητικά αξίζει το συγκεκριμένο ακίνητο.

Φυσικά από την άλλη πλευρά κάποιος άλλος που έχει μαύρο χρήμα μπορεί να αγοράσει ένα ακίνητο 200.000 ευρώ και να δηλώσει 80.000 γιατί μόνο τόσα μπορεί να δικαιολογήσει.

Σχετικά άρθρα