Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ενέργεια: Η Γερμανία επιστρέφει στον άνθρακα και την πυρηνική ενέργεια

Ενέργεια: Η Γερμανία επιστρέφει στον άνθρακα και την πυρηνική ενέργεια
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γερμανία, Ενέργεια, Πράσινη Ενέργεια, Πυρηνική Ενέργεια, Ρόμπερτ Χάμπεκ, Φυσικό Αέριο,

Η Γερμανία είναι έτοιμη εάν η Ρωσία σταματήσει να εξάγει φυσικό αέριο στη χώρα, δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας, Ρόμπερτ Χάμπεκ.

Ερωτηθείς από το ραδιόφωνο «Deutschlandfunk» τι θα έκανε η κυβέρνηση εάν η Ρωσία σταματήσει τη ροή απάντησε:

«Είμαστε προετοιμασμένοι για αυτό» κάμπτοντας τις ανησυχίες για τον φετινό χειμώνα και το καλοκαίρι και προσθέτοντας πως για του χρόνου τον χειμώνα «θα ληφθούν περαιτέρω μέτρα».

Η Γερμανία επιστρέφει στον άνθρακα

Στην επέκταση της χρήσης άνθρακα προσανατολίζεται η Γερμανία, επαναξετάζοντας την ενεργειακή της πολιτική μετά τις εξελίξεις στο μέτωπο Ουκρανίας-Ρωσίας.

Αυτό δήλωσε πριν λίγες ημέρες ο υπουργός οικονομίας Ρόμπερτ Χάμπεκ, σύμφωνα με τον οποίο τα εργοστάσια άνθρακα θα μπορούσαν να παρατείνουν τη λειτουργία τους.

Αξιοσημείωτο είναι ότι ο υπουργός, ο οποίος προέρχεται από την ηγεσία των Πράσινων, συμπλήρωσε ότι δεν τον βρίσκει αντίθετο ιδεολογικά η επέκταση της χρήσης της πυρηνικής ενέργειας, μετά τις ανακοινώσεις του καγκελάριου Σολτς για την κατασκευή δύο νέων τερματικών σταθμών υγροποιημένου φυσικού αερίου προκειμένου να μειώσει την εξάρτησή της από τη Ρωσία.

Σύμφωνα με τον Χάμπεκ, η παράταση της χρήσης άνθρακα πέρα ​​από το 2030 μπορεί να συνεπάγεται κινδύνους και –μακροπρόθεσμα- δεν υπάρχει εναλλακτική λύση στην ενέργεια από ανανεώσιμες πηγές όσον αφορά την ενεργειακή ασφάλεια.

Σχετικά άρθρα