Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Άραβες του Κόλπου επενδύουν $8 δισ. στην Τουρκία – Τα 2 δισ. στη γεωργία

Οι Άραβες του Κόλπου επενδύουν $8 δισ. στην Τουρκία – Τα 2 δισ. στη γεωργία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Επισιτιστική Ασφάλεια, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Κατάρ, Σαουδική Αραβία, Τουρκία,

Η διπλωματική αναθέρμανση την οποία επεδίωξε ο Πρόεδρος Ερντογάν με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα έχει κινητοποιήσει τις χώρες του Κόλπου.

Τα τεράστια επενδυτικά κεφάλαια, που δεν θέλουν να χάσουν την ευκαιρία ανάπτυξης στην Τουρκία, στοχεύουν να επενδύσουν περισσότερα από 8 δισ. δολάρια στην Τουρκία, γράφει μεταδίδει το Ajans Haber.

Έγιναν προκαταρκτικές συμφωνίες για επενδύσεις σε εταιρείες στους τομείς της γεωργίας, της αμυντικής βιομηχανίας, της τεχνολογίας, της πετροχημείας, των τεχνολογιών μεταφορών και υποδομών, του τουρισμού και της υγείας.

Οι πόλεις που θα γίνουν οι μεγάλες επενδύσεις

Σύμφωνα με πληροφορίες της Sabah, το Κοτσάελι, η Προύσα, η Γιάλοβα και η Κωνσταντινούπολη θα πάρουν το μεγαλύτερο μέρος των βιομηχανικών επενδύσεων σε επενδύσεις που θα γίνουν σε διάφορες επαρχίες της Τουρκίας.

Ταμεία (funds) που επενδύουν στη γεωργία στην Αττάλεια, το Ικόνιο και το Ακσαράι και στον τουρισμό ενδιαφέρονται για επενδύσεις ξενοδοχείων στη Μούγλα και τη Σμύρνη.

Το Κοτσάελι και η Σμύρνη ξεχωρίζουν στις επενδύσεις σε πετροχημικά.

Επένδυση 2 δισ. δολαρίων στη γεωργία

Ο κλάδος των τροφίμων, του οποίου η σημασία γίνεται περισσότερο κατανοητή με την πανδημία, έχει μπει στο επίκεντρο των ταμείων (funds).

Εστιάζοντας σε πολλούς τομείς, από τα εργοστάσια αλευριού μέχρι τα εργοστάσια τοματοπολτών μέχρι τα θερμοκήπια στην Τουρκία, τα ταμεία θα επενδύσουν 2 δισεκατομμύρια δολάρια στη γεωργία φέτος.

Στον τομέα των τροφίμων, ενδιαφέρονται η κορυφαία εταιρεία κεφαλαίων του Μπαχρέιν Ithmaar Bank BSC, το επενδυτικό ταμείο αγροτικών επενδύσεων του Κατάρ Qatar Investment Authority Hasad Food και το ταμείο Sanabil Investment της Σαουδικής Αραβίας.

4 δισ. δολάρια στη βιομηχανία

Το φαβορί των funds είναι ο βιομηχανικός τομέας.

Το Qatar Investment Authority, το ταμείο του Άμπου Ντάμπι Abu Dhabi Investment Authority και το τρίτο μεγαλύτερο επενδυτικό ταμείο στον κόσμο Sama Foreign Holding, που συνδέεται με τον Νομισματικό Οργανισμό της Σαουδικής Αραβίας, θα επενδύσουν συνολικά 4 δισεκατομμύρια δολάρια σε εταιρείες της βιομηχανικής παραγωγής και του τεχνολογικού τομέα.

1,5 δισεκατομμύρια δολάρια στις μεταφορές

Οι εταιρείες κεφαλαίων του Κόλπου σχεδιάζουν επίσης να επενδύσουν 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια σε εταιρείες στον τομέα των μεταφορών.

Η Emirates Investment Authority, η International Petroleum Investment Company και το Gulf Finance House αναζητούν συνεργασίες στους τομείς των πετροχημικών και των τεχνολογιών υποδομής μεταφορών.

Επένδυση στον τουρισμό υγείας

Πατώντας το κουμπί για μια συνολική επένδυση 500 εκατομμυρίων δολαρίων στον τουρισμό, η Investment Corporation Of Dubai, η Sanabil Investment και η Mumtalakat Holding Company διαπραγματεύονται για επενδύσεις σε ξενοδοχεία και τουρισμό Υγείας στη Σμύρνη και τη Μούγλα.

Σημείωση: Αυτές οι επενδύσεις των συμμάχων μας κανονικά θα έρχονταν στην Ελλάδα αλλά ο «καταλληλότερος» Κυριάκος τις έχασε και κατέληξαν στην Τουρκία. Και φιλελέδες και ανίκανοι σε όλα.

Σχετικά άρθρα