Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Απελπισμένοι ιδιοκτήτες ανταλλάσσουν σπίτια με αυτοκίνητα

Απελπισμένοι ιδιοκτήτες ανταλλάσσουν σπίτια με αυτοκίνητα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αυτοκίνητο, ΕΝΦΙΑ,

Οι Έλληνες ιδιοκτήτες σπιτιών έχουν φτάσει στο σημείο να ανταλλάσσουν τα σπίτια τους με αυτοκίνητα ή ταξί, καθώς δεν αντέχουν να συντηρούν την ακίνητη περιουσία τους.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ των “Νέων”, το τελευταίο φοροχτύπημα του Σεπτέμβρη προκάλεσε νέο κύμα πωλήσεων, με ρεκόρ πωλητηρίων, της τάξης των 250.000-270.000.

Οι Έλληνες ιδιοκτήτες δεν αντέχουν πια να πληρώνουν φόρους για ξενοίκιαστα σπίτια ή γραφεία και τα πουλάνε όσο- όσο, με αποτέλεσμα η ελληνική αγορά ακινήτων να είναι αυτή τη στιγμή η 2η πιο υποτιμημένη, μετά από αυτή της Ιαπωνίας. Συγκεκριμένα, σύμφωνα πάντα με “τα Νέα”, για τις τιμές σε 58 περιοχές της Ελλάδας, η πτώση κυμαίνεται κατά μέσο όρο 7-9% στην Αθήνα, 9-11% στη Θεσσαλονίκη, 6-10% στη Λάρισα και 11-12% στην Πάτρα.

Εκτός από αυτούς που πουλάνε, όμως, υπάρχουν και κάποιοι Έλληνες που αγοράζουν σε τιμή ευκαιρίας. Προτιμούν κυρίως διαμερίσματα σε τιμές 60-70% χαμηλότερες σε σύγκριση με εκείνες πριν από την κρίση, μεταξύ 100.000 και 120.000 ευρώ, από την Κηφισιά μέχρι τη Βουλιαγμένη και από το Περιστέρι μέχρι τον Γέρακα.

Σχετικά άρθρα