Ισλαμικό ΚράτοςΟυκρανία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τουρκία: H κρατική εταιρεία φυσικού αερίου Botas ψάχνει 2 δισ. δολάρια για να γλιτώσει τη χρεοκοπία

Τουρκία: H κρατική εταιρεία φυσικού αερίου Botas ψάχνει 2 δισ. δολάρια για να γλιτώσει τη χρεοκοπία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Bloomberg, Gazprom, Ενέργεια, Τουρκία, Φυσικό Αέριο,

Προσπάθειες να συγκεντρώσει δισεκατομμύρια δολάρια για να αποπληρώσει τιμολόγιο που αφορά εισαγωγές ενέργειας το οποίο λήγει στις αρχές του τρέχοντος έτους, μετά την άνοδο των τιμών της ενέργειας και την κατάρρευση της τουρκικής λίρας, καταβάλλει η κρατική εταιρεία φυσικού αερίου της Τουρκίας.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η Boru Hatlari ile Petrol Tasima AS, γνωστή ως Botas, αναζητά δάνειο περίπου 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων για να καλύψει επικείμενες πληρωμές, με ορισμένα από τα χρέη της να οφείλονται στη ρωσική Gazprom PJSC, σύμφωνα με άτομα που γνωρίζουν το θέμα.

Όπως αναφέρει το αμερικανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο, η τουρκική εταιρεία έχει εξασφαλίσει ποσό μόνο περίπου 5 δισεκατομμύρια τουρκικές λίρες (365 εκατομμύρια δολάρια) μέχρι στιγμής από μια ομάδα εγχώριων δανειστών, πολύ λιγότερο από τις ανάγκες της για το έτος, δήλωσαν άτομα, τα οποία δεν ήθελαν να κατονομαστούν επειδή οι συνομιλίες είναι εμπιστευτικές.

Σημειώνει ότι δεν έχουν προχωρήσει οι συζητήσεις τις τελευταίες εβδομάδες σε σχέση με την υπόλοιπη χρηματοδότηση της εταιρείας, ενώ οι τουρκικές τράπεζες είναι απρόθυμες να παραχωρήσουν δάνεια σε ξένο νόμισμα.

Σχετικά άρθρα