Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ιράν αναλαμβάνει κατασκευαστικά έργα στη Συρία

Το Ιράν αναλαμβάνει κατασκευαστικά έργα στη Συρία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ιράν, Συρία,

Ο υπουργός Δημοσίων Έργων και Στέγασης της Συρίας, Σουχαΐλ Μουχάμαντ Αμπντουλατίφ, είπε ότι συζήτησε με το Ιράν τη δυνατότητα συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών στον τομέα της κατασκευής κοινωνικών κτιρίων (σ.σ. εμείς θα τις λέγαμε εργατικές κατοικίες) στη συριακή πρωτεύουσα Δαμασκό και την ύπαιθρό της.

Η φιλοκυβερνητική εφημερίδα, al-Watan, ανέφερε ότι ο υπουργός ανέφερε ότι, «26 ζώνες ακινήτων είναι έτοιμες για εργασίες.

»Εκφράζουμε την πλήρη ετοιμότητά μας να προσφέρουμε όλες τις απαραίτητες διευκολύνσεις για την υλοποίηση των έργων».

Η Μαίρη Κλαιρ Τελί, βοηθός του υπουργού Στέγασης της Συρίας, είπε ότι έχουν ολοκληρώσει τη μελέτη των προτάσεων της ιρανικής εταιρείας «Darya Holding» στο πλαίσιο του θέματος «εταιρική σχέση» ή «επενδυτικά συμβόλαια» έχουν μελετηθεί.

Η «Darya Holding Company» περιλαμβάνει πολλές θυγατρικές που ειδικεύονται σε πολλές πτυχές που σχετίζονται με τη στέγαση, την ανακατασκευή, την ύδρευση, την ενέργεια και τη βιομηχανία.

Οι ρωσικές εταιρείες μονοπωλούν τον τομέα της ανοικοδόμησης σε ολόκληρη τη Συρία και η συμβολή του Ιράν θεωρείται σχετικά χαμηλή.

Η συριακή αρένα ήταν ένα έδαφος για μια αόρατη σύγκρουση μεταξύ Ρωσίας και Ιράν για τον έλεγχο σε ό,τι έχει απομείνει στη Συρία.

Και οι δύο χώρες προσπαθούν να δεσμεύσουν τη Συρία με μακροπρόθεσμα συμβόλαια που αποκλείουν τους Σύρους από την οικονομική ανόρθωση και τις πολιτικές διαδικασίες, λένε οι παρατηρητές.

Σχετικά άρθρα