Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Δένδιας: Το φορολογικό καθεστώς στα ακίνητα διώχνει τους επενδυτές

Δένδιας: Το φορολογικό καθεστώς στα ακίνητα διώχνει τους επενδυτές
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ακίνητα, ΕΝΦΙΑ, Νίκος Δένδιας, Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ), Φορολογία,

Το φορολογικό καθεστώς στα ακίνητα δημιουργεί σύγχυση στους επενδυτές, ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Δένδιας.

Συγκεκριμένα ο υπουργός Ανάπτυξης , επεσήμανε ότι «Το γεγονός ότι μέσω του ΕΝΦΙΑ έχουμε έναν άλλο υπολογισμό αξίας από την αντικειμενική αξία και δυστυχώς η αγοραία αξία, που είναι ένα τρίτο μέγεθος, είναι τελείως διαφορετική από την αντικειμενική αξία, δημιουργεί μια πολλαπλότητα και μία σύγχυση στον επενδυτή, η οποία ειλικρινώς σας λέω, το καταλαβαίνω πάρα πολύ καλά ότι δεν είναι εύκολο να αντιμετωπιστεί».

Μάλιστα ο κ. Δένδιας αναφέρθηκε σε προσωπική του εμπειρία ως δικηγόρος λέγοντας ότι « τη τελευταία φορά που χρειάστηκε να συντάξω υπόμνημα σε αλλοδαπό πελάτη για το φορολογικό καθεστώς, καταλαβαίνετε ότι και εγώ ο ίδιος που το έγραφα είχα δυσκολία να του εξηγήσω ποια είναι η σκέψη, η οποία οδηγεί σε αυτό το καθεστώς. Εδώ πρέπει και μπορούμε να τα καταφέρουμε, να βελτιώσουμε το κλίμα στο ορατό μέλλον. Και ο Πρωθυπουργός άλλωστε σε αυτό έχει τοποθετηθεί σαφώς και έχει αναγνωρίσει σαφέστατα την ανάγκη».

Πάντως ο υπουργός Ανάπτυξης,  στην ομιλία του στο 15ο Συνέδριο για την Ανάπτυξη και Αξιοποίηση της Ακίνητης Περιουσίας (PRODEXPO 2014), υποστήριξε ότι το ακίνητο έχει τεράστια δυνατότητα ως αναπτυξιακό εργαλείο στην Ελλάδα, και αποκάλυψε ότι έχει ζητήσει από τον ΟΟΣΑ να ετοιμάσει ένα συνολικό μοντέλο εκμετάλλευσης του ελληνικού ακινήτου με προοπτική άνω της δεκαετίας.

Σχετικά άρθρα