Ισλαμικό ΚράτοςΚορωνοϊός - Κορονοϊός
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

MUFG Bank: Η τουρκική λίρα θα πέσει κι άλλο στο εγγύς μέλλον

MUFG Bank: Η τουρκική λίρα θα πέσει κι άλλο στο εγγύς μέλλον
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Τουρκία, Τράπεζες,

Οικονομολόγοι της MUFG Bank αναμένουν ότι η τουρκική λίρα θα επιταχύνει την υποτίμηση της στο εγγύς μέλλον, μετά τη αιφνιδιαστική κίνηση του Τούρκου προέδρου που απέλυσε τρεις υπεύθυνους χάραξης πολιτικής της Κεντρικής Τράπεζας, τα ξημερώματα της Πέμπτης.

«Υπάρχει τώρα ένας αυξημένος κίνδυνος να επιταχυνθεί η αδυναμία της λίρας βραχυπρόθεσμα μετά την ανακοίνωση ότι ο πρόεδρος Ερντογάν απέλυσε τρία μέλη της επιτροπής καθορισμού επιτοκίων της CBRT», λέει η MUFG.

«Οι τελευταίες εξελίξεις παρέχουν περαιτέρω στοιχεία για την ισχυρή επιρροή του προέδρου Ερντογάν στο πλαίσιο της νομισματικής πολιτικής στην Τουρκία και της έλλειψης ανεξαρτησίας της TCMB.

»Θα δημιουργήσει περαιτέρω αμφιβολίες μεταξύ των επενδυτών σχετικά με την επιθυμία/ικανότητα της Τουρκίας να περιορίσει τους αυξανόμενους κινδύνους πληθωρισμού που θα συνεχίσουν να διαβρώνουν την αξία της λίρας».

«Οι πιθανότητες μιας νέας μείωσης των επιτοκίων στην επόμενη συνεδρίαση στις 21 Οκτωβρίου έχουν πλέον αυξηθεί ακόμη και με την επιτάχυνση της αδυναμίας της λίρας.

»Υπό το φως αυτών των εξελίξεων, η λίρα θα συνεχίσει να αποδυναμώνεται πιο γρήγορα και περισσότερο από ό,τι περιμέναμε», λέει η ιαπωνική τράπεζα Mitsubishi UFJ Financial Group.

Σχετικά άρθρα