Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Θολό το τοπίο για πλειστηριασμούς και προστασία πρώτης κατοικίας

Θολό το τοπίο για πλειστηριασμούς και προστασία πρώτης κατοικίας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Κόκκινα Δάνεια, Νίκος Δένδιας, Πλειστηριασμός Πρώτης Κατοικίας,

Θολώνει το τοπίο για τους πλειστηριασμούς και την προστασία της πρώτης κατοικίας, ο υπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Δένδιας.

Σε συνέντευξή του στην κυριακάτικη εφημερίδα Real News, ο κ. Δένδιας, δεν δεσμεύεται ευθέως ότι στις νομοθετικές ρυθμίσεις που αναμένονται για τα κόκκινα δάνεια θα υπάρχει πρόβλεψη για πάγωμα των πλειστηριασμών λέγοντας ότι “Η παράταση της συγκεκριμένης ρύθμισης για τους πλειστηριασμούς, παρά τη διάσταση που έχει λάβει στην κοινή γνώμη, πρακτικά αφορούσε ελάχιστους. Ενδεικτικό είναι ότι από εκατοντάδες χιλιάδες περιπτώσεις, μόλις 3.000 άτομα αξιοποίησαν τη συγκεκριμένη διάταξη. Η συντριπτική πλειονότητα προστατεύθηκε από άλλες διατάξεις”.

Σχετικά δε με την προστασία της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς ανέφερε ότι “Η πρώτη κατοικία θα προστατευθεί μέσα από ένα συνολικό πλέγμα νομοθετικών ρυθμίσεων, ενώ για πρώτη φορά θα εισαχθεί πτωχευτικό δίκαιο των ιδιωτών, ώστε να μπορούν να προστατεύονται και τα νοικοκυριά. Αλλά και σε αυτή την περίπτωση, όπως και στις ρυθμίσεις με τα επιχειρηματικά δάνεια, θα διασφαλίσουμε ότι δεν θα επωφεληθεί ο πλούσιος κακοπληρωτής, ο «μπαταχτσής» κατά το κοινώς λεγόμενο”.

Ο υπουργός Ανάπτυξης επιτέθηκε και στο ΣΥΡΙΖΑ για τις δεσμεύσεις του στο θέμα των κόκκινων δανείων, υποστηρίζοντας ότι “Ο ΣΥΡΙΖΑ μιλά για «σεισάχθεια», την οποία κοστολογεί με μόλις 2 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τον πρώτο χρόνο μόνο με 1 δισ. ευρώ. Τα μη εξυπηρετούμενα επιχειρηματικά δάνεια και τα «κόκκινα» στεγαστικά δάνεια ξεπερνούν τα 80 δισ. ευρώ, και μαζί με τις οφειλές στο Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία ξεπερνούν τα 110 δις ευρώ. Αυτό είναι πρόδηλη προσπάθεια εξαπάτησης της κοινωνίας”, υπογράμμισε ο υπουργός Ανάπτυξης.

Σχετικά άρθρα