Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Ντράγκι βάζει τέλος στα όνειρα της κυβέρνησης για έξοδο από το μνημόνιο

Ο Ντράγκι βάζει τέλος στα όνειρα της κυβέρνησης για έξοδο από το μνημόνιο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ευρωπαϊκή Ένωση, Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, Μάριο Ντράγκι, Μνημόνιο, Ομόλογα Ελληνικού Δημοσίου, Τρόικα,

Πιο ξεκάθαρος δεν μπορούσε να είναι ο κεντρικός τραπεζίτης Μάριο Ντράγκι.

Μία ημέρα πριν έρθει ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στην Αθήνα και με την Τρόικα να συζητά με τους υπουργούς ξεκαθάρισε ότι η παραμονή της χώρας μας σε μνημόνιο είναι η απαραίτητη προυπόθεση για να στηρίξει τα ελληνικά ομόλογα.

Η δήλωση αυτή όπως καταλαβαίνετε βάζει τέλος σε όλα τα σενάρια που διαρρέονται από κυβερνητικές πηγές ότι μπαίνει τέλος στο μνημόνιο και δεν έχουμε ανάγκη από το ευρωπαϊκό χρήμα γιατί θα πάρουμε από τις αγορές.

Και για να το διαβάσετε και στα αγγλικά, όπως το μετέφερε το Reuters, ο Μάριο Ντράγκι δήλωσε: «There must be a programme there (for the ECB to buy Greek ABS). No programme, no purchases».

Ο Μάριο Ντράγκι μιλώντας για την Ελλάδα και τις υπόλοιπες χώρες που είναι σε “προγράμματα”, δηλαδή μνημόνια, και που έχουν χαμηλή αξιολόγηση τα ομόλογά τους από τους διεθνείς οίκους τόνισε ότι η επαναγορά των ομολόγων θα γίνει υπό δύο όρους.

Να υπάρχει η έμπρακτη δέσμευση αυτών των χωρών ότι παίρνουν μέτρα για την μείωση του χρέους και ότι οι χώρες πρέπει να έχουν ένα εν εξελίξει πρόγραμμα με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Δηλαδή όχι μόνο μνημόνιο αλλά και Τρόικα.

Σχετικά άρθρα