Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Δένδιας: Η πρώτη κατοικία προστατεύεται αποτελεσματικά

Δένδιας: Η πρώτη κατοικία προστατεύεται αποτελεσματικά
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Κόκκινα Δάνεια, Νίκος Δένδιας, Υπουργείο Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων,

“Το θέμα των κόκκινων δανείων και της αναδιάρθρωσης των επιχειρήσεων δεν είναι μνημονιακή υποχρέωση, αλλά απόφαση της κυβέρνησης. Η μνημονιακή υποχρέωση είναι η δημιουργία ενός εξωδικαστικού μηχανισμού. Μέχρις εκεί και τίποτε άλλο” δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Δένδιας όσον αφορά τις διαπραγματεύσεις με την Τρόικα για το θέμα των κόκκινων δανείων.

Όσον αφορά την ρύθμιση για τα επιχειρηματικά δάνεια, ο Νίκος Δένδιας μιλώντας στον Βήμα FM τόνισε ότι “η στόχευσή μας είναι ευρύτερη, είναι στόχευση αναδιάρθρωσης των επιχειρήσεων, να δοθεί η δυνατότητα να επιβιώσουν οι επιχειρήσεις που πέρασαν την κρίση και μπορούν να επιβιώσουν και δεν πρέπει να ξεχνάμε – και για μας είναι πρώτος στόχος – την αντιμετώπιση της ανεργίας. Με τη ρύθμιση θα διασωθούν εκατοντάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας και οι επιχειρήσεις που θα διασωθούν θα μπορέσουν να αναπτυχθούν και να απορροφήσουν ένα τμήμα της ανεργίας των νέων, η οποία αφορά πολύ την κυβέρνηση”.

Mε αφορμή τα σενάρια περί κατάργησης του «νόμου Κατσέλη» και την πρώτη κατοικία τόνισε ότι “η πρώτη κατοικία προστατεύεται αποτελεσματικά”.

“Δεν λήγει στο τέλος του χρόνου η προστασία της πρώτης κατοικίας, αλλά μία διάταξη την οποία έχουν χρησιμοποιήσει 3.000 μόνο περιπτώσεις. Εάν λάβετε υπόψη τον όγκο των δανείων, είναι λιγότερο από 1%. Η πρώτη κατοικία του Έλληνα πολίτη θα προστατευθεί, με την περιγραφή αυτή, έτσι κι αλλιώς. Απλώς, η κυβέρνηση επιδιώκει ένα νομοθετικό πλαίσιο ρεαλιστικό και νομοτεχνικά εύπεπτο και σύγχρονο. Δεν είναι ακόμη ώρα να το συζητήσουμε, αλλά η πρώτη κατοικία προστατεύεται αποτελεσματικά. Η διάταξη είναι περιθωριακή και λόγω της υπερπροβολής της αποτέλεσε σημειολογική ουσία” κατέληξε ο υπουργός.

Σχετικά άρθρα