Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σκρέκας σε Επιμελητήρια: Στήριξη των μικρών παραγωγών ενέργειας

Σκρέκας σε Επιμελητήρια: Στήριξη των μικρών παραγωγών ενέργειας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ενέργεια, Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος, Κώστας Σκρέκας, Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Φωτοβολταϊκά,

Τη θέση του υπουργείου Ενέργειας για στήριξη κυρίως των μικρών παραγωγών ενέργειας εξέφρασε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κώστας Σκρέκας κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της Επιτροπής Ενέργειας της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος (ΚΕΕΕ).

Τα μέλη της Επιτροπής – Πρόεδροι Επιμελητηρίων που συμμετείχαν στη σύσκεψη ήταν οι κ.κ. Ιορδάνης Τσώτσος Πρόεδρος Επιμελητηρίου Πέλλας, Στέφανος Γεωργιάδης Πρόεδρος Επιμελητηρίου Δράμας, Γιάννης Τρουπής Πρόεδρος Επιμελητηρίου Αρκαδίας, Βασίλειος Γιαγιάκος πρόεδρος Επιμελητηρίου Τρικάλων και το μέλος του Δ.Σ. του Επιμελητήριου Δράμας Κώστας Παπαναγιώτου.

Τα θέματα που συζητήθηκαν με τον υπουργό αφορούσαν τις επενδύσεις σε Φωτοβολταϊκά πάρκα και κυρίως των μικρών επενδυτών, την ανάπτυξη του δικτύου της ΔΕΔΔΗΕ, την αντικατάσταση προβληματικού εξοπλισμού σε Υ/Σ, τεχνικά ζητήματα σχέσεων παραγωγών και ΔΕΔΔΗΕ καθώς και θέματα συμβάσεων.

Ο υπουργός κ. Σκρέκας αναφέρθηκε στον σχεδιασμό του Υπουργείου για την αναβάθμιση του δικτύου, το οποίο αποτελεί το σημαντικότερο πρόβλημα για τις νέες επενδύσεις.

Τόνισε τη προτεραιότητα του Υπουργείου για τους μικρούς παραγωγούς και το net metering.

Ειδικότερα, αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες του υπουργείου για να δοθούν ουσιαστικές λύσεις στους εκατοντάδες μικροεπενδυτές παρέχοντας σε αυτούς όρους σύνδεσης, με τον όρο να υλοποιήσουν τις επενδύσεις τους όταν θα αποκατασταθούν τα προβλήματα των δικτύων και του εξοπλισμού για τα οποία υπάρχει ήδη σχεδιασμός για άμεση επίλυσή τους.

Στην τηλεδιάσκεψη διαπιστώθηκε το άριστο κλίμα συνεργασίας μεταξύ των Επιμελητηρίων και του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, στην κατεύθυνση επίλυσης προβλημάτων και υποστήριξης κυρίως των μικρών παραγωγών ενέργειας.

Σχετικά άρθρα