Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πέφτει η τουρκική λίρα μετά τη φήμη ότι ο Ερντογάν επαναφέρει τον Αλμπαϊράκ στην κυβέρνηση

Πέφτει η τουρκική λίρα μετά τη φήμη ότι ο Ερντογάν επαναφέρει τον Αλμπαϊράκ στην κυβέρνηση
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Μπεράτ Αλμπαϊράκ, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Τουρκία, Χρηματιστήριο,

Οι φήμες ότι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μπορεί να επαναφέρει τον γαμπρό του και τέως Υπουργό Οικονομικών Μπεράτ Αλμπαϊράκ στο Υπουργικό Συμβούλιο προκαλούν την αντίδραση της αγοράς στην Τουρκία, ενώ αξιωματούχοι του κυβερνώντος κόμματος ΑΚΡ εκτιμούν ότι ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν θα είναι προσεκτικός.

Έπειτα από τις φήμες αυτές το δολάριο αυξήθηκε από 6,9 που ήταν την περασμένη βδομάδα στα 7,21 έναντι της τουρκικής λίρας την Τετάρτη.

Πάντως οι φήμες ξεκίνησαν όταν τη Δευτέρα ο Τούρκος Πρόεδρος για πρώτη φορά υπερασπίστηκε τον γαμπρό του για πρώτη φορά μετά την παραίτησή του από το πόστο του Υπουργού Οικονομικών βάζοντας τα με την αντιπολίτευση, η οποία ζητάει εδώ και μέρες εξηγήσεις για το που χάθηκαν 128 δις δολάρια αποθέματα συναλλάγματος από την Κεντρική Τράπεζα.

Αμέσως προκλήθηκαν ερωτηματικά για το εάν ο Τούρκος Πρόεδρος προτίθεται να επαναφέρει τον Μπεράτ Αλμπαϊράκ πίσω στο Υπουργικό Συμβούλιο.

Κάποιες πηγές ανέφεραν πως η εκτίμησή τους είναι πως δεν πρόκειται να το επαναφέρει.

Ανώτατο στέλεχος του ΑΚΡ αναφέρει ότι «ο Τούρκος Πρόεδρος δήλωσε πως ο Αλμπαϊράκ στη δήλωσή του είπε πως τα προσόντα του Αλμπαϊράκ ξεπερνούν τα έργα του.

Δεν είναι ρεαλιστικό να περιμένει κανείς να τον επαναφέρει ως γαμπρό. Ναι, αυτό συζητείται στην Άγκυρα αλλά μια τέτοια προσδοκία δεν στέκει», υποστήριξε η πηγή του κυβερνώντος κόμματος.

Σχετικά άρθρα