Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ντράγκι: Χωρίς επενδύσεις η Ευρώπη δεν μπορεί να πετύχει οικονομική ανάκαμψη

Ντράγκι: Χωρίς επενδύσεις η Ευρώπη δεν μπορεί να πετύχει οικονομική ανάκαμψη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ευρωπαϊκή Ένωση, Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, Μάριο Ντράγκι,

«Χωρίς επενδύσεις η Ευρώπη δεν μπορεί να πετύχει την οικονομική ανάκαμψη», τόνισε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι από το Μιλάνο όπου παρευρέθηκε στο δείπνο του χρηματοοικονομικού Φόρουμ Eurofi.

«Αν δεν καταφέρουμε να δώσουμε νέα ώθηση στις επενδύσεις, θα αποδυναμώσουμε την οικονομία βραχυπρόθεσμα και θα επηρεασθούν αρνητικά οι μακροπρόθεσμες προοπτικές της», πρόσθεσε.

Παράλληλα, ο Ευρωπαίος κεντρικός τραπεζίτης θέλησε να υπογραμμίσει ότι «δεν υπάρχει καμία βοήθεια νομισματικού χαρακτήρα που να μπορεί να φέρει αποτέλεσμα, αν δεν πλαισιωθεί από τις πρέπουσες δομικές πολιτικές παρεμβάσεις».

Ο Μάριο Ντράγκι, αναφέρθηκε αναλυτικά στην σημασία των επενδύσεων, οι οποίες με την κρίση συνολικά μειώθηκαν κατά 20% και επεσήμανε ότι «δεν θα υπάρξει βιώσιμη ανάπτυξη, μέχρις ότου η κατάσταση αυτή αλλάξει».

Όπως τόνισε, οι επενδύσεις είναι βασικής σημασίας για να μπορέσει να επιστρέψει ο πληθωρισμός σε πιο κατάλληλα επίπεδα και για να ξαναρχίσει να κινείται η οικονομία και να επιτευχθεί μείωση της ανεργίας.

Ο Ντράγκι σχολίασε τέλος θετικά την απόφαση του νέου προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ να εξαγγείλει τριετές πρόγραμμα επενδύσεων 300 δισ. ευρώ υπέρ της ανάπτυξης και της απασχόλησης.

Σχετικά άρθρα