Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τσακίστηκε η τουρκική λίρα μετά τις προειδοποιήσεις των ΗΠΑ για κυρώσεις λόγω S-400

Τσακίστηκε η τουρκική λίρα μετά τις προειδοποιήσεις των ΗΠΑ για κυρώσεις λόγω S-400
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αζερμπαϊτζάν, Αρμενία, Εξοπλιστικά Προγράμματα, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ναγκόρνο Καραμπάχ, Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Τουρκία, Χρηματιστήριο,

Νέο χαμηλό ιστορικό ρεκόρ έναντι του δολαρίου άγγιξε σήμερα Τετάρτη η τουρκική λίρα, μετά τις προειδοποιήσεις του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την επιβολή κυρώσεων στη γείτονα, σχετικά με το ρωσικό πυραυλικό σύστημα S-400.

Παράλληλα παραμένουν οι ανησυχίες για τη γεωπολιτική ένταση στο Ναγκόρνο Καραμπάχ και το ενδεχόμενο εμπλοκής της Τουρκίας.

Η ισοτιμία του τουρκικού νομίσματος έναντι του αμερικανικού σημείωσε νωρίτερα νέο ιστορικό χαμηλό ρεκόρ στο 7,87, μετά το κλείσιμο της Τρίτης στο 7,8050.

Περί τις 10.30 ώρα Ελλάδος, η λίρα υποχωρεί έναντι του δολαρίου σχεδόν 0,6% κινούμενη η ισοτιμία πέριξ του 7,85.

Πέραν των γεωπολιτικών εντάσεων, την Τρίτη φάνηκε να κλιμακώνονται και αυτές μεταξύ της Άγκυρας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αφού ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είπε στη Γερμανίδα Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, ότι οι αποφάσεις στη σύνοδο κορυφής της Ε.Ε. την περασμένη εβδομάδα, ήταν ανεπαρκείς για να ξεπεραστούν οι διαφωνίες.

Ο Τούρκος πρόεδρος και ο ηγέτης των Τουρκοκυπρίων ανακοίνωσαν επίσης ότι θα ανοίξει εκ νέου η Αμμόχωστος στην Κύπρο, καταδικάζοντας την ελληνοκυπριακή κυβέρνηση και την Ελλάδα.

Σχετικά άρθρα