Ισλαμικό ΚράτοςΟυκρανία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ένα εκατομμύριο άνεργοι κάθε εβδομάδα στις ΗΠΑ

Ένα εκατομμύριο άνεργοι κάθε εβδομάδα στις ΗΠΑ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ανεργία, Άνεργοι, Επίδομα Ανεργίας, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Κορωνοϊός - Κορονοϊός, Οικονομική Ύφεση,

Στις Ηνωμένες Πολιτείες δεκάδες χιλιάδες επιχειρήσεις έβαλαν λουκέτο και εκατομμύρια εργαζόμενοι έχασαν τις δουλειές τους.

Η καραντίνα συνέβαλε καθοριστικά στην καταβαράθρωση της αμερικανικής οικονομίας, που το διάστημα Απριλίου – Ιουνίου συρρικνώθηκε κατά 31.7%.

Σύμφωνα με το Euronews πρόκειται για την χειρότερη επίδοση στην ιστορία της αμερικανικής οικονομίας.

Η ανεργία βρίσκεται στο 10,2%, και κάθε εβδομάδα, περίπου ένα εκατομμύριο άνθρωποι υποβάλλουν αίτηση για την χορήγηση επιδόματος ανεργίας.

ην ίδια ώρα, η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των Ηνωμένων Πολιτειών ανακοίνωσε πως δεν θα προχωρήσει σε προληπτική αύξηση των επιτοκίων προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι πιέσεις στις τιμές.

Ακόμη, δεν εναντιώνεται σε μια άνοδο του πληθωρισμού που θα βοηθήσει την αναθέρμανση της οικονομίας και την δημιουργία νέων θέσεων απασχόλησης.

Η FED υποστηρίζει ότι οι αλλαγές στην στρατηγική της αντανακλούν τα διδάγματα των τελευταίων ετών, για το πώς ο πληθωρισμός δεν αυξάνεται παρά την υποχώρηση της ανεργίας.

Σε βάθος χρόνου, η ομοσπονδιακή τράπεζα επιδιώκει να πετύχει πληθωρισμό που κατά μέσο όρο διαμορφώνεται στο 2%.

Σχετικά άρθρα