Ισλαμικό ΚράτοςΛιβύη
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Χαρδούβελης: Δεν απολογούμαι για τον ΕΝΦΙΑ του… Στουρνάρα

Χαρδούβελης: Δεν απολογούμαι για τον ΕΝΦΙΑ του… Στουρνάρα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Πιο ξεκάθαρα δεν μπορούσε να το πει ο Γκίκας Χαρδούβελης.

“Δεν είναι δικός μου νόμος ο ΕΝΦΙΑ, δεν θα απολογηθώ για αυτόν” επισήμανε ο υπουργός Οικονομικών όταν ο Κωνσταντίνος Μίχαλος τον κάλεσε να απαντήσει για τα λάθη και τις αδικίες του ΕΝΦΙΑ σε εκδήλωση της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος.

Κι άλλη φορά ο Γκίκας Χαρδούβελης είχε δείξει τον Γιάννη Στουρνάρα ως υπεύθυνο για τα λάθη στον ΕΝΦΙΑ αλλά με τόσο ξεκάθαρο τρόπο πρώτη φορά το δηλώνει.

Όλα ξεκίνησαν όταν κατά την διάρκεια της ομιλίας του, ο Γκίκας Χαρδούβελης, αναφερόμενος στον ΕΝΦΙΑ, είπε “είναι πιο δίκαιος φόρος αλλά βέβαια έγιναν κάποια λάθη, πιάνει και τα ηλεκτροδοτούμενα”.

Αυτή η δήλωση προκάλεσε την έκρηξη του Κωνσταντίνου Μίχαλου που σηκώθηκε και είπε στον υπουργό: “Μα τι λέτε, θέλουμε έναν ενιαίο φόρο για τα ακίνητα, αλλά ένα δίκαιο φόρο. Με αυτή τη μεταχείριση, όχι ξένοι επενδυτές δεν θα έρθουν στην Ελλάδα, ούτε Έλληνες θα επενδύσουν”.

Ο Γκίκας Χαρδούβελης αρκέστηκε να δηλώσει ότι “και εμείς θέλουμε λιγότερη φορολογία και λιγότερη αυθαιρεσία στη φορολογία”, για να προσθέσει ότι “δεν θα απολογούμαι για τον ΕΝΦΙΑ, δεν είναι δικό μου δημιούργημα”.

Εν μέσω αντιδράσεων για τις δηλώσεις του υπουργού, ο Κωνσταντίνος Μίχαλος του απάντησε χαρακτηριστικά: “ελπίζουμε ο πρωθυπουργός να έχει να μας πει κάτι περισσότερο αύριο”.

Σχετικά άρθρα