Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Παρίσι: Προσπάθεια να μείνουν εκτός συζήτησης με την τρόικα τα καυτά θέματα

Παρίσι: Προσπάθεια να μείνουν εκτός συζήτησης με την τρόικα  τα καυτά θέματα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γκίκας Χαρδούβελης, Κυριάκος Μητσοτάκης, Νίκος Δένδιας, Παρίσι, Τρόικα, Χαράλαμπος Αθανασίου,

Να μην μπουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων τα καυτά θέματα που απασχολούν την ελληνική κοινωνία, επιχειρεί η κυβερνητική αντιπροσωπεία που συναντάται με την τρόικα στο Παρίσι.

Παρά την αισιοδοξία που εκφράζει η ελληνική πλευρά για τη συνάντηση των Παρισίων με την τρόικα, στόχος της κυβέρνησης είναι να τεθούν εκτός της νέας αξιολόγησης θέματα που επιμένει η τρόικα τα οποία όμως κινδυνεύουν να κλυδωνίσουν την κυβέρνηση όπως οι απολύσεις στο Δημόσιο, οι ομαδικές απολύσεις στις επιχειρήσεις και οι φοροελαφρύνσεις στην ειδική εισφορά αλληλεγγύης (50%) και στον Ειδικό Φόρο στο Πετρέλαιο Θέρμανσης (20%).

«Είμαστε εμπρόθεσμοι σε σχέση με τα χρονοδιαγράμματα», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης, προσερχόμενος στη συνάντηση που έχει με τη τρόικα η ελληνική αντιπροσωπεία, στο Παρίσι.

«Είμαστε αισιόδοξοι, θέλουμε να αυξήσουμε την αξιοπιστία μας, θέλουμε να δείξουμε ότι το πρόγραμμα βρίσκεται σε τροχιά, τόσο σε δημοσιονομικό όσο και σε διαρθρωτικό επίπεδο» συμπλήρωσε ο κ. Χαρδούβελης.

Από τις πρώτες πληροφορίες που διέρρευσαν από την κυβέρνηση, για την συνάντηση του υπουργού Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη με τους εκπροσώπους της Τρόικας, στην πολυδιαφημισμένη συνάντηση στο Παρίσι, προκύπτει ότι μας βρήκαν εντός στόχων!

Ο Γκίκας Χαρδούβελης τους παρουσίασε τα στοιχεία του επταμήνου και οι εκπρόσωποι υποτίθεται ότι έμειναν ικανοποιημένοι.

Αύριο οι Κλάους Μαζούχ (ΕΚΤ), Ντέκλαν Κοστέλο (Κομισιόν) και Ρίσι Γκογιάλ (ΔΝΤ) θα συναντηθούν στο Παρίσι με 4 υπουργούς.

Παρουσία του Γκίκα Χαρδούβελη λοιπόν θα περάσουν από το γραφείο της Τρόικας οι: Νίκος Δένδιας, Χαράλαμπος Αθανασίου, Ιωάννης Βρούτσης και Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σχετικά άρθρα