Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

CBO: Οι ΗΠΑ θα χρειασθούν μία δεκαετία για να «αναρρώσουν» από τον Covid-19

CBO: Οι ΗΠΑ θα χρειασθούν μία δεκαετία για να «αναρρώσουν» από τον Covid-19
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αμερικανικό Κογκρέσο, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Κορωνοϊός - Κορονοϊός,

Η αμερικανική οικονομία θα χρειασθεί σχεδόν μία δεκαετία μέχρι να καταφέρει να επουλώσει όλες τις «πληγές» που έχει προκαλέσει η πανδημία του κορωνοϊού, όπως προβλέπει το Γραφείο Προϋπολογισμού του Κογκρέσου (CBO).

Σύμφωνα με το CBO, η πανδημική κρίση θα αφαιρέσει το 3% της οικονομικής παραγωγής των ΗΠΑ κατά τη δεκαετία 2020-2030, ποσοστό που μεταφράζεται σε απώλεια 7,9 τρισ. δολαρίων από το αμερικανικό ΑΕΠ.

Η προειδοποίηση του CBO διατυπώνεται σε μια εποχή που τα προσωρινά λουκέτα σε καταστήματα κι επιχειρήσεις έχουν οδηγήσει πάνω από 40 εκατ. Αμερικανούς στις λίστες για τη χορήγηση επιδομάτων ανεργίας.

Η ιστορικών διαστάσεων ύφεση πλήττει τη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο, παρά το γενναίο πακέτο τόνωσης 2,3 τρισ. ευρώ που έχει εγκρίνει η κυβέρνηση του Αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ, συν τη ρευστότητα πολλών τρισ. ευρώ από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ(FED).

«Το κλείσιμο των επιχειρήσεων και τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης αναμένεται να περιορίσουν τις καταναλωτικές δαπάνες, ενώ η πρόσφατη υποχώρηση των ενεργειακών τιμών προβλέπεται να μειώσει σημαντικά τις επενδύσεις στον ενεργειακό τομέα των ΗΠΑ», ανέφερε ο διευθυντής του CBO, Φίλιπ Σίγκαλ σε γραπτή απάντησή του προς τον γερουσιαστή Τσαρλς Σούμερ.

Παρά τα δημοσιονομικά μέτρα και μέτρα νομισματικής στήριξης, η ανεργία στις ΗΠΑ ανέρχεται στα υψηλότερα επίπεδα από την εποχή της βαθιάς ύφεσης του ’30, με το ποσοστό ανέργων να έχει εκτοξευθεί στο 14,7% τον Απρίλιο και με ζοφερές προβλέψεις για άνοδο στο 20% τον Μάιο, ενώ τον Μάρτιο ήταν μόλις στο 4,4%.

Σχετικά άρθρα