Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Στις καλένδες στέλνει η Κομισιόν τη συζήτηση το ελληνικό χρέος

Στις καλένδες στέλνει η Κομισιόν τη συζήτηση το ελληνικό χρέος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βρυξέλλες, Ελληνικό Χρέος, Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Παρίσι, Σάιμον Ο Κόνορ,

Νέα βόμβα στα θεμέλια της κυβερνητικής επιχειρηματολογίας μπήκε μία ημέρα πριν το ταξίδι στο Παρίσι από την Κομισιόν, η οποία διέψευσε ότι θα τεθεί επί τάπητος η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους.

Το εν λόγω επιχείρημα έχει αποτελέσει βασική «νομιμοποιητική» γραμμή του κυβερνητικού συνασπισμού για σχεδόν όλα τα προαπαιτούμενα που ψηφίστηκαν κακήν κακώς στα θερινά τμήματα της Βουλής.

«Στο επίκεντρο της τριήμερης συνάντησης στο Παρίσι είναι η εξέταση της προόδου σε ορισμένα από τα ζητήματα που θα βρεθούν στο επίκεντρο της επόμενης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος η οποία θα πραγματοποιηθεί το φθινόπωρο», δήλωσε σήμερα στις Βρυξέλλες ο εκπρόσωπος της Επιτροπής, Σάιμον Ο’Κόνορ.

Παράλληλα υπογράμμισε ότι στόχος των συζητήσεων στο Παρίσι μεταξύ των επικεφαλής της τρόικας με την ελληνική αντιπροσωπεία δεν είναι πώς θα καλυφθούν οι ανάγκες της χώρας για το χρηματοδοτικό κενό μετά το 2014, ούτε συζητήσεις για την ελάφρυνση του χρέους, τις οποίες ευαγγελιζόταν ο κυβερνητικός συνασπισμός για να περάσει από τη Βουλή εν μέσω θερινής ραστώνης ένα τσουβάλι μέτρα που βάφτισε προαπαιτούμενα.

Τα θέματα αυτά, υπογράμμισε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, θα εξεταστούν το φθινόπωρο στο πλαίσιο της αξιολόγησης μετά την επίτευξη συμφωνίας σε τεχνικό επίπεδο και στο πλαίσιο των όσων έχουν συμφωνηθεί με τη δήλωση του Εurogroup στις 27 Νοεμβρίου του 2012.

Σχετικά άρθρα