Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Μνούχιν προειδοποιεί για κίνδυνο μόνιμης ζημιάς στην οικονομία των ΗΠΑ

Ο Μνούχιν προειδοποιεί για κίνδυνο μόνιμης ζημιάς στην οικονομία των ΗΠΑ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Κορωνοϊός - Κορονοϊός, Στίβεν Μνούχιν,

Το κλείσιμο της αμερικανικής οικονομίας λόγω της πανδημίας ενέχει έναν «κίνδυνο μόνιμης ζημιάς», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Στιβ Μνούχιν κατά τη διάρκεια ακρόασης στη Γερουσία.

Η επανέναρξη της οικονομίας ωστόσο πρέπει να γίνει με «ισορροπημένο και ασφαλή τρόπο» έναντι της Covid-19, πρόσθεσε, ενώ ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ καλεί τις εταιρείες να επανεκκινήσουν την οικονομική δραστηριότητα, παρά τις προειδοποιήσεις ειδικών ενάντια σε ένα πρόωρο άνοιγμα που θα μπορούσε να οδηγήσει σε ένα νέο κύμα εξάπλωσης της πανδημίας.

Ο υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι οι δείκτες ανεργίας θα παραμείνουν υψηλοί το δεύτερο τρίμηνο.

«Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι τόσο σημαντικό να αρχίσουμε να επιστρέφουν οι άνθρωποι στις δουλειές τους με ασφάλεια», είπε, διαβεβαιώνοντας ότι η κυβέρνηση Τραμπ ακούει τους «ειδικούς στον τομέα της υγείας».

«Είμαστε αισιόδοξοι για την πρόοδο που έχει σημειωθεί στα εμβόλια, τις αντιιικές θεραπείες και τα τεστ», συμπλήρωσε.

Οι 50 Πολιτείες της χώρας βρίσκονται τώρα στη θέση του οδηγού και «συνεργαζόμενοι στενά με τους κυβερνήτες, αρχίζουμε να ανοίγουμε την οικονομία με τρόπο που ελαχιστοποιεί τον κίνδυνο για τους εργαζόμενους και τους καταναλωτές», ισχυρίστηκε ο Μνούχιν.

Από την 1η Μαΐου, το Τέξας, υπό την ηγεσία ενός Ρεπουμπλικανικού κυβερνήτη, που θέτει την οικονομία στο προσκήνιο, ενορχήστρωσε την επανεκκίνηση της οικονομίας, παρά τις ανησυχίες των Δημοκρατικών δημάρχων των κύριων πόλεων της Πολιτείας. Ορισμένοι διαμαρτύρονται για αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού.

«Αναμένουμε να βελτιωθούν οι οικονομικές συνθήκες το τρίτο και τέταρτο τρίμηνο και τον επόμενο χρόνο», δήλωσε ο Στίβεν Μνούχιν.

Ο υπουργός του Τραμπ κατέθεσε το πρωί της Τρίτης, μαζί με τον πρόεδρο της Ομοσπονδιακής Κεντρικής Τράπεζας Τζερόμ Πάουελ, στην Επιτροπή Τραπεζών της Γερουσίας για τα πρώτα αποτελέσματα του κολοσσιαίου σχεδίου ανάκαμψης της αμερικανικής οικονομίας και για τα μέτρα που έπονται.

Σχετικά άρθρα