Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

ΔΝΤ: Τη Δευτέρα ξεκινούν οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα

ΔΝΤ: Τη Δευτέρα ξεκινούν οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Άντζελα Γκαβίρια, Γιάννης Στουρνάρας, ΔΝΤ - Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, Πολ Τόμσεν, Τρόικα,

Την επιστροφή της τρόικας στην Αθήνα επιβεβαίωσε η εκπρόσωπος του ΔΝΤ, Άντζελα Γκαβίρια, η οποία δήλωσε ότι τη Δευτέρα αναμένεται να ξεκινήσουν οι συζητήσεις της ελληνικής κυβέρνησης με τα μέλη της αποστολής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, με επικεφαλής τον Πολ Τόμσεν, μαζί με τους εκπροσώπους της Ε.Ε. και της ΕΚΤ.

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο του ΔΝΤ, στόχος των συνομιλιών είναι “η επίτευξη συμφωνίας σε σειρά πολιτικών που απαιτούνται για να ολοκληρωθεί η πέμπτη αξιολόγηση του οικονομικού προγράμματος της χώρας”, στο πλαίσιο της Διευρυμένης Χρηματοδοτικής Διευκόλυνσης (Extended Fund Facility/EFF).

Υπενθυμίζεται ότι σε πρόσφατη συνέντευξη Τύπου στην Ουάσιγκτον, ο εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Τζέρι Ράις, απαντώντας σε ερώτηση για το «χρηματοδοτικό κενό» του ελληνικού προγράμματος, είχε αναφέρει ότι το θέμα θα εξετασθεί όταν η αποστολή της τρόικας επιστρέψει στην Αθήνα.

Σε μία κατ’ αρχήν συμφωνία με την τρόικα έως την επόμενη συνεδρίαση του Eurogroup, στις 10 Μαρτίου, στοχεύει η ελληνική κυβέρνηση, όπως δήλωσε από τις Βρυξέλλες ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, λίγη ώρα μετά τη χθεσινή συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης, κατά την οποία αποφασίστηκε η επιστροφή της τρόικα στην Αθήνα.

Σχετικά άρθρα