Ισλαμικό ΚράτοςΟυκρανία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

UBS: Εφιαλτική πρόβλεψη για ύφεση 10% στην Ελλάδα – Στα 200 δισ. το χρέος – Κατάρρευση του τουρισμού

UBS: Εφιαλτική πρόβλεψη για ύφεση 10% στην Ελλάδα – Στα 200 δισ. το χρέος – Κατάρρευση του τουρισμού
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για UBS, Δημόσιο Χρέος, Ελληνικό Χρέος, Κορωνοϊός - Κορονοϊός, Οικονομική Ύφεση,

Η ελληνική οικονομία θα βυθιστεί σε μία απότομη ύφεση φέτος, ενώ θα δει το δημόσιο χρέος να εκτινάσσεται κοντά στα 200 δισ. ευρώ προειδοποιεί η UBS, σε ευθυγράμμιση με τα καμπανάκια που έχουν χτυπήσει το τελευταίο διάστημα πολλοί επενδυτικοί οίκοι.

Οι αναλυτές της UBS εστιάζουν στον τομέα του τουρισμού, εξαιτίας της μεγάλης συμβολής του στο ΑΕΠ.

Σημειώνουν λοιπόν πως το μέγεθος της ζημιάς θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από τη διάρκεια των αρνητικών επιπτώσεων στον τουριστικό κλάδο.

Αν και σημειώνει πως είναι δύσκολο να γίνουν προβλέψεις διαρκείας, προειδοποιεί πως πιθανότατα θα χαθεί το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων το καλοκαίρι.

Αυτό δεν σημαίνει ότι η ελληνική οικονομία είναι χωρίς στηρίγματα, σημειώνει ωστόσο η UBS.

Πέραν των κινήσεων της ΕΚΤ που προαναφέρθηκαν θετικό είναι το γεγονός ότι το μεγαλύτερο μέρος του ελληνικού χρέους έχει τη μορφή μακροπρόθεσμων δανείων και βρίσκεται στα χέρια του λεγόμενου επίσημου τομέα, καθώς και το γεγονός ότι η Ελλάδα έχει φροντίσει να χτίσει ένα αξιόλογο ταμειακό απόθεμα, αναφερόμενη προφανώς στο «μαξιλαράκι» των 37 δισ. ευρώ επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Οι παράγοντες αυτοί στηρίζουν, όπως σημειώνει η UBS, τις σταθερές προοπτικές που δίνουν στο αξιόχρεο της Ελλάδας οι οίκοι αξιολόγησης.

Η UBS εκτιμά πως οι υποβαθμίσεις ευρύτερα στη ζώνη του ευρώ δεν θα έρθουν με τους ρυθμούς που είδαμε στην κρίση χρέους, καθώς πολλά έχουν αλλάξει έκτοτε.

Αυτή τη φορά οι κεντρικές τράπεζες διεθνώς έχουν σπεύσει να προσφέρουν επαρκή στήριξη.

Σχετικά άρθρα