Μετάλλαξη ΔέλταΚορωνοϊός - Κορονοϊός
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Καταρρέει η τιμή του πετρελαίου: Μόλις 3 σεντς το αμερικάνικο αργό με πτώση 99,84%!

Καταρρέει η τιμή του πετρελαίου: Μόλις 3 σεντς το αμερικάνικο αργό με πτώση 99,84%!
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ενέργεια, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Πετρέλαιο, Χρηματιστήριο,

Χωρίς κανένα φρένο, η τιμή του αμερικανικού αργού πετρελαίου (WTI) κατρακυλά ανεξέλεγκτη, στην χειρότερη συνεδρίαση της ιστορίας, πέφτοντας στο εξωπραγματικό χαμηλό των 0,03 δολαρίων ανά βαρέλι, εν μέσω πανικού για την αδυναμία των πετρελαιοπαραγωγών χωρών να συμφωνήσουν σε περικοπές που θα αντισταθμίσουν τη βουτιά στη ζήτηση που έχει φέρει ο κορωνοϊός.

Το γεγονός αυτό έχει ως αποτέλεσμα να δημιουργούνται σοβαρότατες ανησυχίες, καθώς οι όποιοι χώροι αποθήκευσης έχουν φτάσει στα όριά τους.

Από το βράδυ της Δευτέρας και μετά, το προθεσμιακό συμβόλαιο του αμερικανικού αργού λήξεως Μαΐου κάνει πράξεις το πολύ μέχρι τα 0,2 δολάρια ανά βαρέλι χωρητικότητας 152 λίτρων.

Στο χαμηλό όλων των εποχών η ημερήσια πτώση του «μαύρου χρυσού» έφτασε στο 99,9%.

Αυτή την ώρα, στη Νέα Υόρκη, η προθεσμιακή τιμή για παράδοση τον Μάιο υποχωρεί κατά 16,95 δολάρια ή σε ποσοστό 92,78%, στα 1,32 δολάρια ανά βαρέλι.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη βουτιά στην Ιστορία, αφού η ιστορικά χαμηλότερη τιμή για το WTI ολων των εποχών μέχρι σήμερα ήταν τα 10,42 δολάρια βαρέλι στις 31 Μαρτίου του 1986, σύμφωνα με τα στοιχεία του Dow Jones.

Μεγάλο μέρος της πτώσης οφείλεται στο γεγονός ότι το συμβόλαιο του Μαΐου λήγει αύριο, Τρίτη.

Αναλυτές πάντως εκτιμούν ότι από αύριο θα αρχίσει και πάλι η άνοδος του αμερικάνικου αργού που μπορεί να φτάσει στα 20 δολάρια το βαρέλι, σε ένα σκληρό παιχνίδι κερδοσκοπίας που κανείς δεν ξέρει που μπορεί να οδηγήσει.

Σχετικά άρθρα