Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Λαγκάρντ: Έρχεται βαθιά ύφεση στην Ευρωζώνη

Λαγκάρντ: Έρχεται βαθιά ύφεση στην Ευρωζώνη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ευρωζώνη, Ευρωπαϊκή Ένωση, Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, Κορωνοϊός - Κορονοϊός, Κριστίν Λαγκάρντ, Οικονομική Ύφεση,

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα προετοιμάζεται για «μεγάλη συρρίκνωση» της οικονομίας στην Ευρωζώνη και, αρχικά τουλάχιστον, για υποχώρηση του πληθωρισμού, τόνισε η πρόεδρος της ΕΚΤ, Κριστίν Λαγκάρντ.

Η ΕΚΤ, από την πλευρά της, θα κάνει ό,τι χρειασθεί ώστε να βοηθήσει την οικονομία να ξεπεράσει τη χειρότερη κρίση των τελευταίων δεκαετιών, χρειάζεται όμως μεγαλύτερη διεθνής συνεργασία, υπογράμμισε η κ. Λαγκάρντ.

«Το διοικητικό συμβούλιο θα κάνει ό,τι είναι αναγκαίο εντός της εντολής να βοηθήσει την Ευρωζώνη να ξεπεράσει την κρίση», ανέφερε η κ. Λαγκάρντ ενώπιον της Διεθνούς Νομισματικής και Χρηματοοικονομικής Επιτροπής.

«Είμαστε προετοιμασμένοι να αυξήσουμε το μέγεθος του προγράμματος αγοράς ενεργητικού και να αναπροσαρμόσουμε τη σύνθεσή του και για όσον καιρό χρειάζεται.

»Θα εξετάσουμε όλες τις εναλλακτικές για τη στήριξη της οικονομίας».

«Στην Ευρωζώνη, τα οικονομικά στοιχεία και ειδικότερα τα αποτελέσματα ερευνών, έχουν αρχίσει να δείχνουν άνευ προηγουμένου πτώση, καταδεικνύοντας μεγάλη συρρίκνωση της οικονομικής παραγωγής στην Ευρωζώνη, καθώς και ραγδαία επιδείνωση των συνθηκών στην αγορά εργασίας», παραδέχθηκε η κ. Λαγκάρντ.

Σχετικά άρθρα