Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Μακρόν χαιρέτησε την ποσοτική χαλάρωση της ΕΚΤ και ο Τραμπ έριξε 100 δισ. βοήθεια στους εργαζόμενους

Ο Μακρόν χαιρέτησε την ποσοτική χαλάρωση της ΕΚΤ και ο Τραμπ έριξε 100 δισ. βοήθεια στους εργαζόμενους
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γαλλία, Γερμανία, Εμανουέλ Μακρόν, Εργασία, Ευρωπαϊκή Ένωση, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Κορωνοϊός - Κορονοϊός, Ντόναλντ Τραμπ, Πέτερ Αλτμάιερ,

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ανακοίνωσε ότι θα δαπανήσει 750 δισεκατομμύρια ευρώ για να αγοράσει δημόσιο και ιδιωτικό χρέος, ώστε να τονώσει τη ρευστότητα στην αγορά.

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν χαιρέτισε το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ, απευθύνοντας έκκληση στα κράτη και στην ΕΕ να κινηθούν στην ίδια κατεύθυνση, με «δημοσιονομικές παρεμβάσεις».

«Σε εμάς, στα ευρωπαϊκά κράτη, επαφίεται τώρα να κάνουμε δημοσιονομικές παρεμβάσεις και να δείξουμε μεγαλύτερη χρηματοοικονομική αλληλεγγύη στην ευρωζώνη», πρόσθεσε, χωρίς να εξηγήσει μέσω ποιου μηχανισμού.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ από την πλευρά του ενέκρινε ένα πακέτο μέτρων αξίας 100 δισ. δολαρίων για να βοηθηθούν οι εργαζόμενοι που πλήττονται από τον αντίκτυπο της πανδημίας, ενώ συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις για ένα ακόμα πιο φιλόδοξο σχέδιο, αξίας 1,3 τρισεκατομμυρίου δολαρίων.

Τα πρόσφατα νομισματικά μέτρα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας ελπίζουμε πως θα δείξουν στις αγορές ότι η Ευρώπη είναι αποφασισμένη να ξεπεράσει την κρίση με τον νέο κορονοϊό, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας Πέτερ Αλτμάιερ.

«Ελπίζω ότι τα μέτρα αυτά θα καταστήσουν επίσης σαφές στα χρηματιστήρια, στις αγορές σήμερα ότι η Ευρώπη θα προστατεύσει τα συμφέροντά της και ότι η Ευρώπη είναι αποφασισμένη να ξεπεράσει αυτήν την κρίση», δήλωσε ο Αλτμάιερ σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ραδιοφωνικό σταθμό Deutschlandfunk.

Στην Αυστραλία, η κεντρική τράπεζα μείωσε το επιτόκιό της σε ιστορικό χαμηλό (0,25%) και δεσμεύθηκε να αγοράσει δημόσιο χρέος.

Η βροχή των δισεκατομμυρίων φάνηκε να κατευνάζει, τουλάχιστον εν μέρει, τον πανικό σε κάποιες από τις αγορές.

Το χρηματιστήριο στο Τόκιο κατέγραφε άνοδο αμέσως μετά το άνοιγμα, αλλά αντίθετα, αυτό των Φιλιππίνων έπεφτε πάνω από 12% και χρειάστηκε να διακοπεί η συνεδρίαση.

Σχετικά άρθρα