Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το υπ. Οικονομικών διαψεύδει τον Κορκίδη για τον ενιαίο συντελεστή ΦΠΑ

Το υπ. Οικονομικών διαψεύδει τον Κορκίδη για τον ενιαίο συντελεστή ΦΠΑ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βασίλης Κορκίδης, Υπουργείο Οικονομικών, ΦΠΑ - Φόρος Προστιθέμενης Αξίας,

Το υπουργείο Οικονομικών διέψευσε τον πρόεδρο της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου Βασίλη Κορκίδη ότι η κυβέρνηση προσανατολίζεται σε ενιαίο συντελεστή ΦΠΑ και παράλληλα εξετάζει την κατάργηση των μειωμένων φορολογικών συντελεστών.

Με ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών τονίζει ότι τα όσα διακινούνται περί καθιέρωσης ενιαίου συντελεστή και κατάργησης μειωμένων φορολογικών συντελεστών «δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα».

Το θέμα προέκυψε μετά από δηλώσεις του Βασίλη Κορκίδη στον ΣΚΑΪ όπου είχε υπογραμμίσει ότι “υπάρχει ένας προβληματισμός στον υπουργό, ότι αν πάμε σε ενιαίο συντελεστή ΦΠΑ 18 με 19% δεν θα μπορούν να υπάρχουν οι σημερινές εξαιρέσεις, όπως στα τρόφιμα ή τα νησιά. Από την άλλη, ο υπουργός εξετάζει και το σενάριο να παραμείνει ο ΦΠΑ ως έχει, αλλά να πέσει στην οικοδομή στο 13%”.

Όλη η ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών:

Αναφορικά με τα δημοσιεύματα και τις δηλώσεις του Προέδρου της ΕΣΕΕ Βασίλη Κορκίδη, μετά τη συνάντησή του με τον Υπουργό Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη, περί σχεδίου καθιέρωσης ενιαίου συντελεστή ΦΠΑ και κατάργησης των μειωμένων φορολογικών συντελεστών το Υπουργείο Οικονομικών διευκρινίζει ότι:

Τα όσα λέγονται και γράφονται περί καθιέρωσης ενιαίου συντελεστή και κατάργησης μειωμένων φορολογικών συντελεστών δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Το Υπουργείο Οικονομικών δεν επεξεργάζεται σχέδιο για επιβολή ενιαίου συντελεστή ΦΠΑ, ούτε για κατάργηση των εξαιρέσεων που ισχύουν σήμερα.

Σχετικά άρθρα