Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μίχαλος: Η κυβέρνηση να προβεί σε μείωση στο 20% της φορολογίας των επιχειρήσεων – Μείωση και στις ασφαλιστικές εισφορές

Μίχαλος: Η κυβέρνηση να προβεί σε μείωση στο 20% της φορολογίας των επιχειρήσεων – Μείωση και στις ασφαλιστικές εισφορές
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Απόστολος Βεσυρόπουλος, Ασφαλιστικές Εισφορές, ΕΒΕΑ, Κωνσταντίνος Μίχαλος, Φορολογία,

Ο επιχειρηματικός κόσμος ζητάει περαιτέρω μείωση της φορολογίας στο 20%, όπως έχει υποσχεθεί η κυβέρνηση και συνολικό εξορθολογισμό και την περαιτέρω μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, τόνισε ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνος Μίχαλος σε ενημερωτική εκδήλωση του επιμελητηρίου με θέμα: «Το Νέο Φορολογικό και Ασφαλιστικό Τοπίο».

Όπως είπε ο κ. Μίχαλος, παρά τις θετικές κινήσεις που έχουν γίνει, το μη μισθολογικό κόστος της εργασίας παραμένει σήμερα εξαιρετικά υψηλό, με αποτέλεσμα να περιορίζεται η ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων, να αποθαρρύνεται η δημιουργία μόνιμων και καλά αμειβομένων θέσεων εργασίας και βεβαίως να συμπιέζεται το εισόδημα των εργαζομένων.

Αναμένουμε λοιπόν, συνέχισε ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ, ότι, στο βαθμό που είναι δημοσιονομικά εφικτό, οι μειώσεις θα συνεχιστούν.

«Πρόκειται για μια παρέμβαση που θα δημιουργήσει αλυσιδωτά οφέλη για την οικονομία και για την κοινωνία, ευνοώντας την άνοδο της καταγεγραμμένης απασχόλησης και τη μείωση της ανεργίας» όπως είπε.

Σε κάθε περίπτωση, υπογράμμισε, κάθε μεταρρύθμιση στο ασφαλιστικό σύστημα θα πρέπει να στηρίζεται σε αναλογιστικές μελέτες και να συνδυάζεται με τη συνέχιση των μεταρρυθμίσεων που ευνοούν την ενίσχυση της ανάπτυξης και την αύξηση της απασχόλησης.

«Η προσπάθεια για ένα αποτελεσματικό, δίκαιο και βιώσιμο φορολογικό και ασφαλιστικό σύστημα προφανώς δεν είναι εύκολη.

»Είναι, όμως, απαραίτητο να πετύχει, προκειμένου η χώρα να πραγματοποιήσει το άλμα ανάπτυξης που χρειάζεται.

»Το θετικό, που επιβεβαιώνεται από τις πρόσφατες νομοθετικές πρωτοβουλίες, είναι ότι κινούμαστε πλέον προς τη σωστή κατεύθυνση» ανέφερε ο κ. Μίχαλος.

Για τη φορολογία σημείωσε ότι υπάρχουν ακόμη πολλά που μπορούν και πρέπει να γίνουν στο επίπεδο της φορολογικής πολιτικής, προκειμένου οι ελληνικές επιχειρήσεις και συνολικά η ελληνική οικονομία, να πραγματοποιήσουν το άλμα ανταγωνιστικότητας που απαιτείται για την επιτάχυνση της ανάπτυξης.

«Η αγορά δεν μπορεί παρά να καλωσορίζει ρυθμίσεις όπως η μείωση του φορολογικού συντελεστή, η μείωση του φόρου των μερισμάτων, αλλά και η ευνοϊκή φορολογική αντιμετώπιση για δράσεις Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης και παροχές υπέρ των εργαζομένων.

»Θέλουμε παρ’ όλα αυτά να πιστεύουμε ότι αυτό είναι το πρώτο βήμα, για να οδηγηθούμε σε μια ολοκληρωμένη φορολογική μεταρρύθμιση.

»Η οποία θα περιλαμβάνει την περαιτέρω μείωση του φορολογικού συντελεστή στο 20% – όπως άλλωστε έχει δεσμευτεί η κυβέρνηση – τη γενική μείωση του ΦΠΑ, τη μείωση του ΕΝΦΙΑ και για τα ακίνητα για επαγγελματική χρήση, καθώς και την κατάργηση της προκαταβολής φόρου από τις επιχειρήσεις.

»Επίσης, όσον αφορά τη φορολογία των φυσικών προσώπων, ελπίζουμε ότι θα υπάρξει στο μέλλον μεγαλύτερη ελάφρυνση για τα μεσαία εισοδήματα.

»Τους φορολογούμενους δηλαδή, που στηρίζουν τα φορολογικά έσοδα του κράτους, συνεισφέροντας πάνω από το μισό φόρο εισοδήματος φυσικών προσώπων κάθε χρόνο» είπε οκ .Μίχαλος.

Βεσυρόπουλος: «Στον πυρήνα της πολιτικής μας είναι η μείωση των φόρων»

«Στον πυρήνα της πολιτικής μας είναι η μείωση των φόρων και αυτό δεν αποτελεί σχήμα λόγου. Έγινε πράξη.

»Από τις πρώτες ημέρες της θητείας της κυβέρνησης του Κυριακού Μητσοτάκη, μειώθηκε ο ΕΝΦΙΑ, ενώ στο φορολογικό νομοσχέδιο, που ψηφίστηκε τον περασμένο Δεκέμβριο, θεσμοθετήθηκε το πρώτο κύμα μείωσης των φορολογικών επιβαρύνσεων, που είχαν επιβληθεί την προηγούμενη περίοδο.

»Η πολιτική της υπερφορολόγησης, που υπονόμευσε την αναπτυξιακή διαδικασία, αφού στερούσε πολύτιμους πόρους από την πραγματική οικονομία, ανήκει πλέον στο παρελθόν».

Αυτό δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο υφυπουργός Φορολογικής Πολιτικής και Δημόσιας Περιουσίας Απόστολος Βεσυρόπουλος, μιλώντας σε ενημερωτική εκδήλωση του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ), με θέμα «το νέο φορολογικό και ασφαλιστικό τοπίο».

«Είναι δεδομένο ότι θα υπάρξουν και νέες μειώσεις φόρων» ανέφερε ο κ. Βεσυρόπουλος, επισημαίνοντας ότι η χώρα έχει γυρίσει σελίδα και κοιτάζει μπροστά.

»Σύμφωνα με τον υφυπουργό Φορολογικής Πολιτικής και Δημόσιας Περιουσίας, το θετικό κλίμα, που έχει δημιουργηθεί στην αγορά και στην πραγματική οικονομία, «θέλουμε να το ενισχύουμε διαρκώς».

Ταυτόχρονα, όπως τόνισε, ξεκινάει μία μεγάλη προσπάθεια εκσυγχρονισμού της φορολογικής διοίκησης, που βάζει πλέον σε νέες βάσεις τις σχέσεις της με τους φορολογούμενους και τις επιχειρήσεις.

«Στρατηγική επιλογή της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι η αλλαγή υποδείγματος.

»Γι’ αυτό, εφαρμόζουμε βέλτιστες πρακτικές που ισχύουν σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες.

»Για εμάς, η μείωση των φόρων έχει αναπτυξιακό χαρακτήρα και διάσταση. Ταυτίζεται με τη φορολογική συμμόρφωση και συνδέεται με τη στήριξη της επιχειρηματικότητας, γιατί ισχυρή και βιώσιμη ανάπτυξη θα έρθει μέσα από την επιχειρηματικότητα και από την άσκηση οικονομικής δραστηριότητας» σχολίασε ο κ. Βεσυρόπουλος.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Φοροτεχνικών Ελεύθερων Επαγγελματιών (ΠΟΦΕΕ) Βασίλειος Καμπάνης, τόνισε, μεταξύ άλλων, τη σπουδαιότητα της καθιέρωσης μαθήματος φορολογικής συνείδησης στα σχολεία, ώστε οι μαθητές να αντιληφθούν τη σημασία της απόδοσης των φόρων και των εισφορών.

Σχετικά άρθρα