Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Τουρκία χαλαρώνει τους κανόνες εισαγωγής χρυσού

Η Τουρκία χαλαρώνει τους κανόνες εισαγωγής χρυσού
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Bloomberg, Τουρκία, Χρυσός,

Η Τουρκία είναι έτοιμη να θέσει σε εφαρμογή ένα πρωτοφανές σχέδιο χαλάρωσης των κανόνων που διέπουν την εισαγωγή χρυσού στη χώρα.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, το υπουργείο Οικονομικών επεξεργάζεται αλλαγές που θα επιτρέψουν να δίνεται πιστοποίηση σε χρυσό ο οποίος μεταφέρεται από ιδιώτες κατά την είσοδό τους στην Τουρκία, ανεξάρτητα από την προέλευση και τις προδιαγραφές του.

Το υπουργείο συνεργάζεται με το χρηματιστήριο της Κωνσταντινούπολης σε ένα σχέδιο που περιλαμβάνει την εγγραφή του χρυσού που έρχεται ακόμη και χωρίς πιστοποίηση από την London Bullion Market Association (LBMA), τη διεθνή ένωση που ορίζει τα πρότυπα παγκοσμίως για το πολύτιμο μέταλλο, από το εύρος της καθαρότητας και την προέλευση, μέχρι τον τρόπο με τον οποίο εμπορεύονται οι μπάρες χρυσού.

Το χρηματιστήριο στην Κωνσταντινούπολη, το μόνο στην Τουρκία που εποπτεύει την αγορά πολύτιμων μετάλλων και διαμαντιών από το 2013, είναι μέλος της LBMA.

Από πλευράς τους, τουρκικό υπουργείο Οικονομικών και το χρηματιστήριο στην Κωνσταντινούπολη αρνήθηκαν να κάνουν κάποιο σχόλιο.

Η προσέλκυση περισσότερου χρυσού από το εξωτερικό είναι ο μόνος τρόπος για να καλυφθούν οι ανάγκες των κοσμηματοπωλών καθώς και των νοικοκυριών που έχουν βασιστεί εδώ και καιρό στον χρυσό σε εποχές αναταραχών.

Οι Τούρκοι παραδοσιακά δίνουν χρυσό ως δώρα σε κοινωνικές εκδηλώσεις, ενώ συνήθως χρησιμοποιείται για να πληρώνουν ενοίκια οι έμποροι που δραστηριοποιούνται στο Μεγάλο Παζάρι της Κωνσταντινούπολης, μία από τις παλαιότερες αγορές του κόσμου.

Σχετικά άρθρα