Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο οίκος Standard and Poor’s αναβάθμισε τις ελληνικές τράπεζες

Ο οίκος Standard and Poor’s αναβάθμισε τις ελληνικές τράπεζες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ALPHA, Eurobank, Standard & Poor's, Εθνική Τράπεζα, Οίκοι Αξιολόγησης, Τράπεζα Πειραιώς, Τράπεζες,

O οίκος Standard and Poor’s αναβάθμισε τις ελληνικές τράπεζες. Ο οίκος αξιολόγησης αναβαθμίζει την πιστοληπτική αξιολόγηση της Εθνικής, της Eurobank και της Alpha από Β- σε Β και αναθεωρεί θετικά τις προοπτικές της αξιολόγησης Β- της Τράπεζας Πειραιώς.

O Standard and Poor’s ανακοίνωσε πως αναβαθμίζει την αξιολόγηση των ελληνικών τραπεζών προκειμένου να αντανακλά τη βελτιωμένη οικονομία και το μικρότερο ρίσκο του Ελληνικού τραπεζικού συστήματος.

Η εταιρεία συμπεριλαμβάνει στην ανάλυσή της και τις μακροοικονομικές ιδιαιτερότητες της Ελλάδας: Αναφέρει πως μετά τα προγράμματα στήριξης τα θεμελιώδη της οικονομίας βελτιώνονται, η αγορά ακινήτων έχει βρει πάτο και πλέον έχει θετικές προοπτικές, το σχέδιο «Ηρακλής» θα επιταχύνει την θεραπεία των ισολογισμών των τραπεζών και το ευρύτερο περιβάλλον θα λειτουργήσει θετικά στα αποτελέσματά τους.

«Θεωρούμε ότι η τρέχουσα ανάκαμψη στο οικονομικό και λειτουργικό περιβάλλον στην Ελλάδα ενισχύεται, κάτι που βλέπουμε να επιδρά θετικά στο χρηματοπιστωτικό προφίλ των Ελληνικών τραπεζών.

»Εκτιμούμε ότι η Ελλάδα θα επιτύχει ανάπτυξη περίπου 2,5% κατά μέσο όρο κάθε χρόνο ως το 2022, σημαντικά υψηλότερα από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, καθώς η εγχώρια ζήτηση θα δυναμώνει και οι καλές εξαγωγικές επιδόσεις θα συνεχίζονται» αναφέρει η S&P στην ανάλυση της αξιολόγησής της.

Σχετικά άρθρα